2021.09.20. 15:05:21 6767 240

Mit készítsünk a gyermekkel erdő, mező őszi terméseiből?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyönyörű és eddig nagyon meleg őszi időnk van. Ez a legkellemesebb évszak a hosszú erdei sétákhoz a családdal. Hogy a gyerekek számára is nagy élmény legyen a kirándulás, kössük össze a kellemeset a még kellemesebbel: gyűjtsünk terméseket! Ezekből nem csak csodás lakásdekorációkat készíthetünk, hanem vicces játékokat is a gyerekek legnagyobb örömére.

Őszi ajtódÍsz termésekből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi ajtódÍsz termésekből

Nézzük, milyen terméseket találunk az erdeinkben, amiket lehet, hogy nem is annyira ismerünk. Legelőször mindig a fák és bokrok alját vizsgáljuk meg, mert legtöbb esetben ott találjuk a legszebb terméseket. A fáról nagyon óvatosan vegyük le a termést, nehogy megsértsük a leveleket és az ágakat. Mindig csak annyit gyűjtsünk, amennyit biztosan fel is használunk, hiszen ezek az erdei állatok számára a túlélést jelenthetik. Mit az erdők, parkok ösvényein barangolva nem lelünk, azt a virágboltokban, piacokon biztosan megvehetjük, hogy még szebbé és színesebbé varázsoljuk a lakás díszeit.
A platán, mandulafa, vadrózsa, vadszőlő, különböző dísztökök, vadgesztenye, szivarfa, lepényfa, kökény, galagonya, fenyőtoboz, mogyoró, makk, égerfa, diófa, díszkukorica, lampionvirág, kecskerágó, hólyagfa, bükkfa, fagyal, bugás csörgőfa termései mind mind alkalmasak a kreatívkodásra. Izgalmas és mutatós kreációkat alkothattok belőlük. Határtalan fantáziával lehet variálni ezeket az alapanyagokat.

Ajtódísz

Egy egyszerű koszorú alappal és némi vékony dróttal szép ajtódíszt készíthetünk. Lehet ez a teljes koszorú teletűzdelése különböző termésekkel, és kiegészíthetjük színben ehhez illő selyemszalaggal a kreációt, ami különlegessé teszi az egyébként természetes alapot. Készíthetünk a koszorú egyik oldalára falevelekből és termésekből kisebb csokrot, ami ízléses, és kiegészíthetjük kis fából készült figurákkal, ami lehet madár vagy süni. Aranyos és kedves kis emlék lesz az erdei sétáról, ahányszor csak hazaérve megpillantjuk.

Asztali dísz

A legegyszerűbb asztali dísz, amit akár már kicsi gyermekkel is elkészíthetünk a pohár gyertyatartó. Ez egy fejjel lefelé fordított öblös borospohár alap lesz, aminek a belsejébe bármilyen színes és kicsi termést helyezhetünk. A talpára pedig hosszú szálú gyertyát erősíthetünk. Máris kész az ízléses asztali dekoráció. Egy kicsit nagyobb gyermekkel már egy lapos fa alapra ragasztópisztoly segítségével egész komoly alkotást készíthetünk, hiszen ügyesen össze tudják illeszteni, majd ragasztani a formában és színben összeillő darabokat.

Gesztenye család

Az ősz elengedhetetlen főszereplője Gesztenye Guszti és Makk Marci. Őket el ne felejtsük elkészíteni! Akár egy egész famíliát és hozzá történetet is kitalálhatunk. Határtalan elengedett fantáziával. Néhány gesztenye, makk, hurkapálcika és fogpiszkáló szükséges, máris új lakói lesznek a már rég megunt, sarokban búslakodó babaháznak. Akár új bútorokat is készíthetünk hozzá termésekből.

Tobozdíszek

A tobozok segítségével már a karácsonyra is hangolódhatunk. Csodás fenyődíszeket alkothatunk a tobozok kis szelvényeire ragasztott csillogó gyöngyökkel, flitterekkel és színes gombokkal. Akár kis manókat és angyalkákat iskreálhatunk belőlük. Így karácsonyig biztosan elkészülünk az új fenyődísz készletünkkel, és izgalommal várják majd az ünnepet a kisebbek is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?