2022.12.17. 13:34:08 5741 216

Mit tegyél, hogy a gyerek ne képernyő előtt töltse a téli szünetet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek közeledtével a gyerekek meghosszabbított téli szünete is napokon belül ránk köszönt. Természetesen a készülődéssel sok idő telik el, nem kevés a rohangálás, míg minden szükségeset beszerzünk a karácsonyi ünnepekre. A munkahelyi év végi hajrá is sok stresszel jár, így nem sok erőnk marad azon agyalni, vajon mivel fogja elfoglalni magát a gyermekünk a téli szünet alatt. Azonban egyre több az olyan szülő, aki odafigyel arra, hogy a csemetéje ne csak a szobájában gubbasszon, hanem értelmesen töltse a szabadidejét. Ehhez szeretnénk néhány remek ötlettel szolgálni.

Karácsonyi kreatív időtöltés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi kreatív időtöltés

A gyermek korától és érettségétől függően rengeteg olyan elfoglaltság adódik, ahol vagy egyedül, vagy a szüleivel jól és hasznosan tudja tölteni az idejét. Lehet ez otthoni tevékenység is, de rengeteg izgalmas hely található szerte a városban, ahol nagyon jól érezheti magát az egész család. Az otthoni tevékenységekhez például olyan dolgokat sorolhatunk, amelyekkel a hétköznapokban, munka és iskolába járás közben egész egyszerűen nincs időnk foglalkozni. Ilyen lehet a kreatívkodás, barkácsolás, a játék készítés és a főzés. Készíthetünk a gyermekünkkel egyszerű karácsonyfa díszeket és ajándékokat. Önthetünk házilag gyertyát, ezt is nagyon szeretik. Kitalálhatunk és alkothatunk közösen társasjátékot. Remek ötletekkel lehet napokat eltölteni, míg megalkotjuk a társasjáték szabályait és elkészítjük a játékpályát.

Barkácsolhatunk madáretetőt, és egy séta alkalmával elvihetjük az erdőbe. Készíthetünk különböző asztaldíszeket termésekből és kreatív boltokban kapható alapanyagokból. A konyhában is lehet együtt mókázni. Van egy jó hírem, ezt a kisfiúk általában legalább annyira szeretik, mint a kislányok, kortól függetlenül. Lehet tésztát gyúrni, sütit sütni, egyszerűbb ételeket, salátákat készíteni. Sőt, én a lányommal este a kádban együtt pancsolva "készítem" el a kedvenc ételeit. Néhány vödör és egyszerűbb műanyag tálacska segítségével. Egymás után öntögetjük a nagy vödörbe a "hozzávalókat", én sorolom mi legyen az ételben. Így, egész egyszerűen és játékosan tanulja meg, hogy milyen ételhez milyen hozzávalók szükségesek, ezek milyen sorrendben kerüljenek a "fazékba", tehát az elkészítés folyamatát.

Amennyiben ki szeretnénk mozdulni, akkor érdemes sokat sétálni, nem csak a városban. Természetesen az ünnepi díszbe öltözött tereket és vásárokat nem szabad kihagyni, ez a karácsony hangulatához tartozik. A környező parkokban és erdőkben tegyünk nagyobb sétákat. Több korcsolyapálya is nyílt a főváros különböző pontjain. Remek móka és nagyon jó sport az egész család számára. Lehet azonban olyan helyet is választani, ahol a tágas környezetben, melegben szórakozhat mindenki kedvére. Több játszóház, élménypark és szórakoztató központ áll rendelkezésre ehhez. A Csodák Palotája, a Minipolisz, a Mini Golf például, csak, hogy néhány ilyet említsek. De lehet menni olyan foglalkozásokra is, ahol kedvünkre kreatívkodhatunk. Készíthetünk kerámiákat, festhetünk festményeket, és van olyan játszóház, ahol festékkel játszhatunk, és mindent össze kenhetünk a padlótól a mennyezetig, egymást is beleértve. Nagyon jó móka lehet! Mi mindenképp ki fogjuk próbálni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...