Mochi, ha rizsszem-mentes: Kukoricázzunk a híres japán desszerttel!
A mochi hagyományosan rövid szemű rizsből készül, és golyó formájúra van alakítva. A ragacsos desszertet egyszer az életben ki kell próbálnunk, de amíg nem tudjuk az eredeti receptúra szerint készült édességet - nagyon, de nagyon óvatosan - megkóstolni.
A világ konyháinak annyi, de annyi felfedezni való étele és itala van! A japán konyha is érdekes ízekkel és állagokkal vár minket. A kevésbé bevállalós kóstolgatók számára a mochi kevésbé ragadós kivitelben is elkészülhet, méghozzá a nagyon speciális rizsfajta felhasználása nélkül. Sőt, a kezünket sem kell közben összekoszolni, hiszen gombócolás helyett egyszerűen tepsibe is önthetjük a süti tésztáját.
Tepsis kukorica-mochi
Hozzávalók:
2 és fél csésze lecsepegtetett édes kukorica
fél csésze kókusztej
60 gr vaj
¾ csésze (barna)cukor
2 db tojás
vanília kivonat
2 csésze rizsliszt
1 tk. sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokosra. A kukoricát és a kókusztejet tegyük bele a turmixgépbe, és turmixoljuk össze. Ezután melegítsük kissé folyékonyra a vajat, majd öntsük ezt is bele a kukoricás pépbe - a cukorral és 2 darab tojással egyetemben. Végül a vanília aromát is öntsük bele és turmixoljunk mindent egyneművé.
A masszát öntsük át egy megfelelő méretű keverőtálba, és adjuk hozzá az átszitált rizslisztet. A liszthez előzőleg keverjük bele a sütőport és egy csipet sót. A nyers tésztát sütőpapírral bélelt, négyzet alakú tepsibe öntjük, majd egy órán keresztül sütjük. A megsült sütit hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel négyzet alakú szeletekre.
Az így elkészült süteményünk igazán rendhagyó, kissé gumis állagú lesz, ne ijedjünk meg tőle!
Forrás: www.instagram.com