2019.12.18. 15:47:32 7639 236

Munkavédelmi termékek az ünnepek alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek alatt a téli szünetben szerencsére van lehetőség egy kis családi kikapcsolódásra is. Főként amikor leesik a hó és a gyerekek lelkesen készítenek hóembert, hóangyalt, hógolyóznak és boldogan mennek szánkózni. Akkor sem kell elkeseredni, ha nincs hó, mert egy hosszú hétvége keretében jó pár kellemes helyet fel tudunk keresni kis hazánkban.

Biztonságban az ünnepek alatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biztonságban az ünnepek alatt

A kissé zord időjárás, illetve a hosszabb szabadban töltött idő miatt ilyenkor alaposan és átgondoltan érdemes felöltözni. A munkavédelmi ruházatok kiváló védelmet nyújtanak a hideg és nyirkos téli időszakban is. Nem mellesleg ezek a termékek általános mindennapi használatra is alkalmasak, így ezeket akár a mindennapok, de a téli munkák során is nyugodtan viselhetjük. Összegyűjtöttünk jónéhány olyan munkavédelmi terméket, amivel mindenképpen érdemes felszerelkezni a téli időszakban.

3 az 1-ben télikabát

Egy vízhatlan 3 az 1-ben kabát segítségével könnyedén megoldhatjuk a réteges öltözködést, éppen az adott időjárási viszonyokhoz igazodva. Ha szeles az idő vagy esik, de nincs kimondottan hideg idő, akkor egyszerűen csak a külső réteget viseljük. Abban az esetben,ha száraz hideggel találkozunk akkor megfelelő lehet maga a polár belső réteg vagy a polár és a kabát egyben. A 3 az 1-ben megoldások elég népszerűek Magyarországon, ezért a gyártók szerencsére többféle színben is kínálják, így biztosan meg tudjuk találni a nekünk leginkább tetsző színt is. A szabadabb mozgást kedvelők számára szeles időben tökéletes választás egy minőségi softshell kabát, amely rugalmas anyagának köszönhetően kényelmesebb mozgást biztosít viselőjének. A softshell ugyan nem vízálló, de vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, így a kisebb havazást és szemerkélő esőt is bírja.

Az időjárásnak megfelelő nadrág

Az aktuális időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva, esős időszakban mindenképpen érdemes vízhatlan nadrágot viselni. Amennyiben az eső hideggel is párosul, akkor az aláöltözetet sem szabad elfelejteni. Egy jó kis jégeralsó megfelelő hőtartást biztosít és szárazon is tart minket. Ha nem csapadékos az idő, azonban hideg van, akkor pedig egy jó strapabíró bélelt munkavédelmi nadrág lehet a megfelelő választás, ez még egy kellemes kis hócsata során is melegen tart minket.

Lábbeli hideg időben

A téli kiruccanásokhoz kiváló választás egy megfelelő orrvédővel és csúszásbiztos talppal ellátott csizma. A hosszabb túrákra azonban inkább egy tartósan vízhatlan bakancsot érdemes választani, mert ebben jóval kényelmesebb még egy hosszabb séta is. Itt is ajánlott, ha a lábbeli el van látva orrvédővel, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk, ha belerúgunk egy sziklába. Ha bőrbakancsot választunk, akkor nem feledkezhetünk meg annak az ápolásáról sem, amivel az élettartamát és a vízhatlanságát is jelentősen megnövelhetjük. Erre mondjuk egy természetes, méhviasz alapú wax kiválóan alkalmas, de vannak egyéb szintetikus waxok is. Egyéb hasznos kiegészítőként szolgálhat a bakancsunkra húzott kamásli is, mely megóvja cipőnket a felülről való beázástól.

Biztos lábakon

Rendkívül hasznos kiegészítő bármilyen fajta lábbelire egy csúszásmentes jégjáró a kellemetlen, jeges talajon. Nem csak otthonra vagy a munkánkhoz érdemes beszerezni, hiszen jól használható egy jó kis szánkózás során is, főleg, ha nekünk kell húzni a szánkót, hiszen védelmet nyújt a felesleges esésektől. Szerencsére nem foglal sok helyet és gumis anyagának köszönhetően egy pillanat alatt könnyedén felrögzíthető a lábbelire, így elég csak akkor felvenni, amikor csúszós részhez érünk, nem kell folyamatosan viselni.

Zokniból sem mindegy, hogy milyen!

Ha sokat mozgunk, akkor kiváló hőérzetet biztosít egy olyan zokni, amelynek összetétele gyapjút is tartalmaz. Kevésbé aktív szabadidős mozgáshoz, hideg időben, amikor például hóembert építünk a gyerekekkel, inkább valami kellemesen meleg thermo zoknit válasszunk. Sokkal inkább a megfelelő anyagból készült zoknikkal töltsük meg a fiókunkat és ne dupla zoknit húzzunk a lábunkra, mert egy zokni is bőven elég, ha a megfelelő modellt választjuk és egészen biztos, hogy kényelmesebb megoldás.

Sapka, sál, kesztyű

Nem is kérdés téli időben, hogy sapkát vigyünk-e magunkkal vagy sem. Inkább csak az merülhet fel, hogy milyen sapkát részesítünk előnyben. Egy jó kis hagyományos “usanka” sokak számára a legoptimálisabb választás, mert végtelenül meleg, teljesen védi a fület és még egy kicsit a nyakunkat is óvja a hidegtől. Ha egy hagyományos sapka mellett döntünk, akkor viszont mindenképpen érdemes sálat is magunkkal vinni. Manapság nagyon elterjed, az úgynevezett csősál aminek nagy előnye, hogy többféle funkciót is el tud látni. Tudunk ugyanis belőle sálat vagy akár sapkát is csinálni. A kifejezetten téli változatának az alja polár anyagból készül és elég meleget ad, még a leghidegebb időkben is.

Akármit is választunk, a lényeg az, hogy a szeretteinkkel töltött időt felhőtlenül élvezni tudjuk. Ezek a ruhadarabok bár semmiségnek tűnnek, a megfelelő kényelmet szolgálják, ezért a segítségükkel komfortosabb időtöltést tesznek lehetővé, hogy a közös élményeket ne szakítsa meg egy felesleges kellemetlenség.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...