2024.03.20. 17:49:57 7464 258

Nagyon gyorsan elkészül ez a tészta vacsora
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor tényleg minden a feje tetején áll, és már az egész család nagyon éhes, bevetheted az örök, megbízható tésztát, mint megmentődet. Gyorsan elkészül, könnyen fogyaszthatóvá válik elrejtve benne a brokkoli, így nem kell ostoroznod magad, hogy megint nem eszik zöldséget a gyerek.

Brokkolis tészta Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brokkolis tészta Fotó:123rf.com

Csupán négy összetevő szükséges az elkészítéséhez, de a végeredmény kimondottan ízletes lesz. Viszont, ha hozzáteszel egy ötödiket is, akkor bomba! Ennek a tésztának különösen jól áll a citromlé, ezzel olajat is spórolhatsz, finom szószossá (és kevésbé kalóriadússá) varázsolhatod a tésztád.

4 hozzávaló (és egy kicsi) és kész a brokkolis tészta

Ezeket készítsd elő: egy csomag kagylótészta (hosszabb tésztákkal is működik, de rövidebbel jobban kijönnek az ízek), két fej brokkoli, reszelt sajt (parmezánnal az igazi, de választhatsz másfajtát is, a lényeg, hogy jól beleolvadjon az ételbe), egy kanál olívaolaj vagy vaj, plusz összetevő: citrom

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát a csomagon található utasítás szerint. Amíg készül, vágd fel a brokkolit apró darabokra. Amikor látod, hogy még két perced van, hogy kivedd a tésztát a vízből, dobd be mellé a brokkolidarabokat.

Készítsd el a citromos szószt a következőképpen: facsarj egy citromot egy üvegbe (amennyiben kezeletlen a héja, azt is reszelhetsz bele), tegyél hozzá olvasztott vajat vagy olívaolajat, sót, borsot, egy kis chilit, reszelt sajtot, egy kanállal a tészta főzővízéből, majd jól rázd össze. Szűrd le a tésztát és a brokkolit, majd mehet rá a citromos szósz, és egy adag finom reszelt sajt. Az étel elkészítése kb.15 percet vesz igénybe, elfogyasztása ennek a töredékét, jó étvágyat hozzá!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...