2021.07.27. 15:15:00 8262 256

Narancs és málna egy egyszerű, de nagyszerű sütiben - Ínycsiklandó recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Könnyen elkészíthető, “karcsúsító” falatokra vágsz? A gyümölcsök segítségével készíthető túrós sütemény legalábbis biztosan nem kalóriabomba. Próbáld ki, hogy utána újra és újra elkészíthesd ezt a nyalánkságot, bármilyen alkalomról legyen is szó!

Sütemény málnával díszítve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény málnával díszítve

A friss és kellemesen krémes falatkák pillanatok alatt el fognak fogyni még akkor is, ha egyébként az ember nem kívánja az édességet a nagy melegben. A desszertben egy icipici cukrot azért használni kell, hogy megfelelő állagú “öntetet” kapjunk; ami nem folyik le a sütink tetejéről.

Hozzávalók a tésztához:

főző spray
4 szétválasztott tojás
4 ek. édesítőszer
1 narancs reszelt héja és facsart leve
150 gr liszt
sütőpor
1 csipet só

Az öntet hozzávalói:

100 gr könnyű, lágy sajt
100 gr krémtúró
2 ek. átszitált porcukor Fél narancs reszelt héja
200 gr málna

A sütemény elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és kenjünk ki egy 22 cm x 22 cm-es tortaformát alacsony kalóriatartalmú főző spray-vel és vonjuk be zsírpapírral vagy sütőpapírral.

  2. A tojássárgákat és az édesítőszert tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a narancs héját és a levét. Verjük elektromos habverővel jó 5 percig, amíg halványabb színe nem lesz és kissé be nem sűrűsödik.

  3. Egy másik tálban verjük habbá a tojásfehérjét, amíg “puha csúcsok” nem képződnek benne. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot a tojássárgás keverékébe. Szitáljuk át a lisztet és a sütőport, csak azután adjuk hozzá óvatosan a tojásokhoz.

  4. Kanalazzuk bele a tésztát az előkészített formába, és süssük 20-25 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. (Tűpróba segítségével győződhetünk meg arról, hogy átsült-e.) Hagyjuk hűlni a formában bő 10 percig, majd fordítsuk ki és hűtsük le teljesen a megsült tésztát.

  5. Az öntethez tegyük egy tálba a lágy sajtot, a túrót, a cukrot és a narancs héjának nagy részét, és alaposan keverjük össze. Használhatunk habverőt is, hogy minél simább öntet legyen a végeredmény, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen a keverék túl laza.

  6. Ezt az öntetet aztán oszlassuk el egyenletesen a torta tetején. Hűtsük 10 percig, majd szórjuk rá a fennmaradó narancshéjat. A tortát ajánlott kisebb négyzetekre vágni, amiknek a tetejét 1-2 szem málnával díszíthetjük.

Tippek: A sütemény ízvilágát könnyen nyáriasabbra cserélhetjük, amennyiben a narancs helyett citrom vagy lime kerül bele.
Sőt, a díszítéshez használt málna ugyancsak helyettesíthető az aktuálisan elérhető kavalkád nekünk tetsző gyümölcsével.
A süteményt előre is megsüthetjük, és akár 3 napig is tárolhatjuk hűtve, de a friss gyümölcs csak fogyasztáskor kerüljön rá!

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!