2021.11.06. 14:22:58 7585 294

Nem csak a testednek, a hajadnak is jót tesz – Így méregtelenítsd a tincseid
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha méregtelenítés, akkor általában a különböző léböjtkúrákra gondolunk, melyeknek segítségével testünk minden apró szegletéből kiűzzük az oda nem illő méreganyagokat. Időnként a hajunknak sem árt, ha megszabadítjuk a sok sampon, balzsam, pakolás maradékától, vagyis egy jó kis méregtelenítésnek vetjük alá.

Egészséges haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges haj

Persze, ez nem teljesen azt jelenti, hogy különböző leveket öntünk a nyakunkba és kész. De nem kell messze mennünk, ha teljes tisztításnak vetnénk alá tincseinket! Kukkantsunk csak be a kamrába!

Végy egy tojást!

Keverj hozzá egy kevés sampont, a keveréket kend a hajadra. Hagyd hatni 5 percet, majd alaposan öblítsd le és mosd meg a szokásos módon! Ezzel rengeteg fehérjéhez és aminosavhoz juttathatod megfáradt hajszálaidat.

Egy kis teafaolaj csodákra képes!

Csepegtess néhány cseppet egy adag samponba, masszírozd át vele a fejbőröd, tincseid, majd hagyd hatni 5 percig. Ezután öblítsd le alaposan! A korpa, baktériumok így távoznak majd a fejbőrödről, hajad pedig gyönyörűen csillog majd.

Az olívaolaj se’ kutya

Tégy egy kisebb, mikrózható edénybe egy teáskanál olívaolaj, melegítsd fel kézmelegre (ne legyen forró), majd ujjaiddal masszírozd bele a száraz hajadba, fejbőrödbe. 20 percet hagyd így hatni. Hogy fokozd a hatást, tekerhetsz egy törölközőt is a hajad köré. Ha letelt a „behatási idő”, öblítsd le meleg vízzel, majd alaposan mosd meg. Hosszan tartó csillogást ad hajadnak, illetve egy olyan réteggel vonja be hajszálaid, ami sokáig megvédi a káros behatásoktól.

A valódi csodaszer

A sütőpor óriási segítségünkre lehet a háztartásban, de akár a hajápolásban is. Keverj egy keveset egy adag samponhoz, dörgöld át vele tincseid, majd alaposan öblítsd ki. Garantáltan megszabadít minden szennyeződéstől, ami a hajszálaidon, fejbőrödön „tanyázik”.

Nem csak a háztartásban hasznos – az almaecet

Mosd meg a hajad, majd vidd fel tincseidre a következő keveréket: egy bögre vízbe tegyél 2 teáskanál almaecetet. Csupán 1 percig hagyd, hogy hasson, majd alaposan öblítsd le. A sütőporhoz hasonlóan eltávolít minden szennyeződést.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Étkezési zavarok és tüneteik

Az étkezési zavarok olyan súlyos mentális egészségügyi problémák, amelyek a táplálkozással és testsúllyal kapcsolatosak, és jelentős hatást gyakorolnak az egyén fizikai és lelki jóllétére. Az étkezéssel kapcsolatos problémák felismerése és kezelése kulcsfontosságú az egészség megőrzése érdekében.