Nem csalás, nem ámítás, ezekkel makulátlan lesz a sütőd!
Azt hiszem, a sütőtisztítás halogatásának világrekordját már sikerült felállítanom… néhányszor. Legyünk őszinték, ez olyan „nem szeretem” feladat. Előszedni a mindenféle tisztítószereket, aztán nekiesni a „helynek”, és suvickolni, amíg a sütő újra nem csillog-villog.
Az ezzel eltöltött idő mellett a sokféle vegyszer az, ami miatt az ember lánya mindig elnapolja ezt a tevékenységet. Ám ha tovább olvasol, utóbbi már nem lesz mentség, mert ajánlunk Neked néhány természetes (mód)szert a sütő megtisztítására.
A citromos víz csodákra képes! Tegyél egy kis vizet és citromot egy hőálló edénybe, majd tedd a 120 °C-ra felmelegített sütőbe. Hagyd, hogy a citromos gőz szépen leoldja a makacs foltokat és közben jó illatot varázsoljon a konyhádba.
Melegen hat! Ha sütés közben keletkezik valamilyen folt a sütő felületén, szórj rá sót, míg meleg a készülék. Ha kihűlt, egyszerűen csak töröld át a belső részt.
Nem csak a borostára jó! A borotvahab segíthet sütőd tisztán tartásában is! Fújd be a habbal az egész felületet, hagyd hatni egy ideig, majd töröld le a már elszíneződött habot.
Keverj össze vizet és sütőport úgy, hogy egy kenhető pasztát kapj. Oszlasd el a sütőben lévő odaégett pacákon, és hagyd hatni legalább 2 órát. Ha letelt az idő, nedves ronggyal töröld át az egészet.
Forrás: brigitte.de