2022.06.15. 12:05:00 8044 248

Nyaralás nélkül is élménydúsan, avagy maxold ki a nyarat otthon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan vége az iskolának és a kisgyermekes szülők el kezdhetnek gondolkodni azzal, hogy a nagyszülőknél töltött időn és a közös családi nyaraláson kívül mivel teszik tartalmassá a nyári heteket. A nyári tervek készítése remek családi szórakozás. A bakancslistához hasonló programpontokat azok is felhasználhatják, akik idén otthonuk kényelmében töltik az egész nyarat.

Grill - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grill

Idén egy szabály van: Összpontosítsunk szeretteink összetartozását erősítő programokra!
Lassítsunk és leljük örömünket egymás társaságában, így tényleg szórakoztatók lesznek a legegyszerűbb tevékenységek is!

Gondold újra! Nyári tevékenységlista otthon töltött napokhoz

  1. Barátkozás a grill mellett. Kerti sütögetés a család, az ismerősök, vagy miért is ne? A szomszédok társaságában.
  2. Világ körüli kézművesség. Gyűjtsetek ötleteket olyan tárgyakról, amelyek más országok lakóitól erednek és próbáljátok meg ti is elkészíteni otthon.
  3. Készíts meglepő ízű fagylalttortákat! Ne mondd meg a kóstolóknak, hogy melyik milyen ízesítésű, versengjenek csak azon, ki talál el minél több ízkombinációt.
  4. Táborozás a kertben. Akinél van épített tűzrakó hely, ne csak étel készítéséhez használja idén nyáron! Aludjatok a szabadban, amihez az esti történetmesélős tábortűz még jobban meghozza a hangulatot.
  5. Készítsetek különleges koktélokat! Gyerek, alkoholmentes és hagyományos kreációk ugyancsak készülhetnek a rögtönzött bartender-képzőtökben.
  6. Rendezzetek házi koncertsorozatot! Melyik családtagnak mi a kedvenc zenei stílusa? Állítsatok össze egy-egy személyre szóló listát, ha tudtok, mentsetek el néhány kapcsolódó koncertfelvételt és máris kész a műsorlista! Természetesen a rokonok és ismerősök is kaphatnak meghívást a kültéri zenebonára.

Az egyéb kötelező tevékenységeink utáni programtervezés és szervezés, akármilyen jó móka is, bizony kiveszi az erőt az emberből, ezért, mint családi programfelelőst, megillet egy kis nyugalom. Elő a függőággyal, a fülhallgatóval vagy egy jó könyvvel, hogy le tudd csillapítani a folyton zakatoló gondolataidat!

Ötlet: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.