Nyári gyümölcsparádé sok recepttel
A nyár mi másról is szólhatna, mint a napsütésről, vízpartról és a rengeteg színes, illatos gyümölcsről. Kívül és belül lehet töltődni egészséggel minden területen. Egyszerű, egészséges, friss és kellemesen üdítő különféle gyümölcsös finomságok receptjeivel készültünk most nektek. Nem szükséges a konyhában órákat tölteni, egy kis keverés itt, egy kis löttyintés ott, és már élvezhetjük is az elkészített ételt. Utána irány a strand, a jól megérdemelt játék, lazulás és napozás.
Joghurtos eperkrémleves
Hozzávalók: 40 dkg eper, 3 dl habtejszín, 1 pohár natúr joghurt, 2 evőkanál cukor vagy édesítőszer, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl víz, 1 db citrom Elkészítés: A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy kancsóba vagy mérőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot vagy az édesítőszert, a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a tejszínt, a sót és egy kevés vizet. Mindezt összeturmixoljuk. Eperszeletekkel, apróra vágott eperdarabokkal és tejszínnel meglocsolva jól behűtve tálaljuk.
Gyümölcsrizs erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók: 1.5 dl tej, 5 evőkanál kristálycukor vagy édesítőszer, 1 db vaníliarúd, 1 db citrom, 12 dkg rizs, 1.5dl tejszín, 200 g erdei gyümölcs Elkészítés: A tejet főzzük a cukorral vagy édesítőszerrel, a vaníliavelővel és a citrom lereszelt héjával. A rizst 2-3 percre forrásban lévő vízbe szórjuk, majd leszűrjük és a forró tejhez adjuk. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük benne, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, és óvatosan a rizshez forgatjuk előbb ezt, majd a felengedett, lecsepegtetett gyümölcsöt. Tálakba vagy formákba adagolva a desszertet néhány órára a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal, gyümölcsszósszal vagy friss gyümölccsel díszítve kínálhatjuk.
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 pohár natúr joghurt, 1 evőkanál cukor vagy édesítőszer, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg eper, málna, vagy erdei gyümölcs Elkészítés: A túrót a natúr joghurttal, a cukorral vagy az édesítőszerrel összeturmixoljuk, a gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a túrókrémhez. Poharakban tálalva frissen fogyasztjuk.
Banános-meggyes fagylalt
Hozzávalók: 1 db túlérett banán fagyasztva, 20 dkg fagyasztott meggy, egy kevés vaníliás cukor, fahéj, mentalevél Elkészítés: A fagyasztott gyümölcsöt a hozzávalókkal összeturmixoljuk. Fagyasztóba tesszük körülbelül 3 órára. Félóránként óvatosan átkeverjük. Tálalásnál mentalevéllel és citromkarikával díszítjük. Jó étvágyat kívánunk!