2016.10.30. 12:45:11 10677 281

Nyugi, „vegák” is fogyaszthatják! – Vagy mégsem?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan döntenek úgy, hogy lemondanak az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásáról, és már forrásból igyekeznek fedezni szervezetük fehérjeigényét. Bevallom, csodálom őket, mert – habár nem vagyok egy nagy csülök-rajongó – néha elég nehéz ellenállni egy-egy szaftos, jól átsütött szelet húsnak.

Vega - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vega

Van, aki csak a hús fogyasztásáról mond le, ám akadnak, akik mindenféle, állati eredetű terméket igyekeznek száműzni az étrendjükből, akár a különböző tejtermékeket, vagy a tojást is. A tiltólistás ételek száma persze még tovább is bővülhet, ki-ki a maga ízlése, vérmérséklete, egészsége, elvei szerint dönt.

Lehet egy étel „vega”, úgy, hogy közben nem is az?

Megeshet, egyes ételekről úgy véljük, nyugodtan belebiggyeszthetjük az állati eredetű anyagot nem tartalmazó étrendünkbe, de jobb, ha utánanézünk, valóban helyesen tesszük-e?

Szereted a kukoricapelyhet?

A vékony cukorréteggel borított kukoricapelyhek azért tudnak olyan édesek, vagyis cukrosak maradni, mert egy vékony zselatinréteg borítja őket, hogy a cukor rajtuk maradjon. Ez a zselatin pedig általában állati eredetű csontból, bőrből készül.

Egy kis lekvár a reggeli pirítósodra…?

A lekvár jó esetben csakis gyümölcsből készül, legalábbis amit mi főzünk otthon, az biztos. Ám az üzletekben vásárolható piros „alapanyagból” készült dzsemek, lekvárok kicsit fel vannak „tuningolva”, már ami a színüket illeti. Szép, élénk színüket a bíbor pajzstetvek önfeláldozásának, pontosabban a belőlük kinyert kárminnak köszönhetik.

Joghurt a reggeli zabpelyhedhez?

A fent már írt apró pajzstetvek az ízesített, gyümölcsszószos joghurtunk élénk színért is felelősek. Ám krémes állagát is a szintén már írt, állati eredetű zselatinnak köszönheti.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

5+1 gyógyító étel - Terítéken az egészség

A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen eleme az egészségmegőrzésnek. A WHO megerősíti azokat a nézeteket, amelyek szerint a megfelelő kombinációjú minőségi élelmiszerekkel, nagy eséllyel megvédhetjük magunkat a krónikus és fertőző betegségek egész sorától, a cukor- és szívbetegségektől, sőt: a rákos megbetegedéstől is. Az optimális étrend minimális mennyiségű cukrot, sót, valamint telített és transzzsírt tartalmaz. A napi rendszerességgel asztalra helyezett étkek gyógyító hatásúak is lehetnek. Hogyan?

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.