2021.10.31. 12:14:08 5959 223

Október 31. A takarékosság világnapja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!” – Dickens szerint, ha az éves bevételed 20 font és az éves kiadásod 19 font, akkor az eredmény nem lehet más, mint boldogság. 1924 óta október 31-e a takarékoskodó emberek napja, amelynek célja felhívni a figyelmet a megtakarítások és az öngondoskodás elengedhetetlen fontosságára.

Takarékoskodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarékoskodás

1924-ben Európa, Ázsia, Ausztrália 28 országának takarékpénztárainak megbízottjai azzal a kéréssel fordultak a világ felé, hogy október utolsó napja legyen a takarékosság világnapja. 1964-ben Magyarország akkor nagyban meghatározó pénzintézete, az OTP Bank is csatlakozott a kezdeményezéshez. A takarékosságot nem lehet elég korán kezdeni. Ezért minden generáció számára fontos az előrelátás, illetve a takarékosság következetes szemlélete. Emlékszünk a gyermekkori malacperselyünkre, ahová mindig bedugtuk a pénzt, és mennyire örültünk, amikor a számunkra kedves dolgot megvásárolhattuk a szorgosan gyarapított vagyonunkból. Természetesen mindez nem is mindig a pénzről szólt, sokszor csak egy szemléletre nevelt bennünket. Szeretnél magadnak egy márkás farmert? - Gyűjtsd rá össze a pénzt!

A takarékoskodást nem szabad összekeverni a spórolással. Ugyanis a kettő nem egyet jelent. Spórolok, mert nincs annyi bevételem, de a takarékoskodás általában mindig a jövőmnek szól. Takarékoskodom a gyermekeimnek, takarékoskodom a nyugdíjas éveimre, és takarékoskodom az egészségem megőrzése érdekében. Azonban, hogy kinek mi a legmegfelelőbb takarékossági forma? Szerencsére a választási paletta e téren is elég széles. A takarékosság világnapjának egyik fő mondanivalója, hogy felismerjük: az igényeinknek összhangban kell lennie a lehetőségeinkkel. Ha ezt az egyensúlyt megtartjuk, akkor a belső harmóniánk is jól fog működni. „Minden megtakarított penny egy másikat fial” – Benjamin Franklin Forrás: turul.info

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...