2024.08.15. 17:44:50 6750 215

Olasz édesség, fűszeres csavarral
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A panna cotta egy olasz eredetű, könnyű és krémes desszert, amelyet most egy csipetnyi szerecsendióval és mézzel teszünk különlegessé. Ez a desszert egyszerűen elkészíthető, de mégis lenyűgöző az ízvilága.

Panna cotta Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Panna cotta Fotó:123rf.hu

Ez a szerecsendiós mézes panna cotta recept általában 4-6 kisebb adag desszert elkészítésére elegendő, attól függően, hogy mekkora adagokat szeretnél tálalni. Ha kisebb poharakba öntöd a panna cottát, akkor akár 6 adagot is kihozhatsz belőle, míg nagyobb adagok esetén 4 személyre elegendő.

Készüljön az olasz desszert

Hozzávalók:

  • 500 ml tejszín

  • 50 g méz

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió

  • 2 lap zselatin (vagy 1 tasak porzselatin)

  • Friss gyümölcsök vagy méz a tálaláshoz

Elkészítés:

Ha zselatinlapokat használunk, áztassuk be hideg vízbe 5-10 percre, hogy megpuhuljanak. Ha porzselatint használunk, keverjük el 2-3 evőkanál hideg vízzel, és hagyjuk állni. Egy közepes lábasban keverjük össze a tejszínt, mézet, cukrot, vanília kivonatot és az őrölt szerecsendiót. Melegítsük közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék eléri a forráspontot. Ne hagyjuk felforrni, csak addig melegítsük, amíg forró lesz. Vegyük le a lábast a tűzről, és adjuk hozzá a zselatint (ha lapokat használunk, alaposan nyomkodjuk ki a vizet belőlük). Keverjük addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik a tejszínes keverékben.

Öntsük a keveréket kis poharakba vagy formákba, és hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni kb. 30 percig. Ezután tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára, amíg a panna cotta megdermed. Tálalás előtt díszítsük friss gyümölcsökkel, mézzel és egy csipetnyi extra szerecsendióval.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...