Omega-7, egy szuperzsír az egészségesebb létért
Míg az omega-3 és omega-6 zsírsavak régóta ismertek az egészségmegőrzés terén, az omega-7 egyre nagyobb figyelmet kap jótékony hatásai miatt.

A homoktövis és a makadámdió az omega-7 legkoncentráltabb forrása, ezért ezek fogyasztása, illetve az ezekből készült olajok használata a legjobb természetes módja a bevitelének. Ez a szuper zsírsav gyulladáscsökkentő és anyagcsere-javító tulajdonságokkal rendelkezik. Különösen fontos a szív- és érrendszer egészségének támogatásában, mivel segíthet csökkenteni a „rossz” LDL-koleszterin szintjét és növelni a „jó” HDL-koleszterint. Emellett támogatja az inzulinérzékenységet, így hasznos lehet cukorbetegek és metabolikus szindrómában szenvedők számára.
Az omega-7 kapszula fogyasztása a bőr és a nyálkahártyák hidratálását is segíti, így száraz bőr, szem- és szájnyálkahártya-problémák esetén különösen ajánlott. Antioxidáns tulajdonságai révén lassíthatja az öregedési folyamatokat és védheti a sejteket az oxidatív stressztől.
Bár az omega-7-hez természetes forrásból is hozzájuthatunk, a koncentrált kapszula praktikus és hatékony megoldás lehet. Érdemes orvossal konzultálni, mielőtt rendszeresen szednénk, különösen, ha már más étrend-kiegészítőket vagy gyógyszereket is beviszünk a szervezetünkbe.