2022.06.26. 15:17:12 6881 243

Önértékelési tippek – a pozitívabb énképért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az önmagunkról alkotott kép nagyban hatással van az érzelmeinkre, a cselekedeteinkre és bizony a kapcsolatainkra is. Természetes, hogy mindannyian pozitív énképre vágyunk, de sokszor ezt nagyon nehéz megvalósítani. Az önértékelésünk azon múlik, hogy mennyire vagyunk képesek elfogadni, szeretni és értékesnek tartani önmagunkat. Hoztunk pár tippet, amelyekkel könnyebben tudjuk fejleszteni az értékesség tudatunkat.

Szeresd magad! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeresd magad!

Ne hasonlítgassunk

Bármennyire is nehéz, de el kell fogadni azt, hogy mindig lesznek olyan személyek, akik okosabbak, szebbek, erősebbek, tanultabbak, karcsúbbak, mint mi magunk vagyunk. A különbözőség ettől függetlenül egy nagyszerű dolog. Hiszen mindannyian egyediek és különlegesek vagyunk. Ezért is fontos, hogy sose hasonlítsuk magunkat másokhoz.

Figyeljünk a pozitív kommunikációra

Sajnos sok esetben hiányzik a társadalomból az empátia és a beleérző képesség. Ez pedig igencsak negatív irányba tudja terelni az önértékelésünket. Ne kommunikáljunk olyan személyekkel, akik egyáltalán nem adják meg a tiszteletet, sőt még akár nyíltan meg is aláznak bennünket. Igyekezzünk olyan személyek társaságában lenni, akik töltenek és pozitív életérzést okoznak.

Határozzuk meg az erősségeinket

Vegyünk elő egy papírlapot és kezdjük felírni, hogy milyen erősségekkel rendelkezünk. Ezt minden nap érdemes elolvasni, és ha úgy ítéljük meg, akkor bátran írjunk még hozzá. Tegyük ugyanezt a gyengeségeinkkel is, és gondoljuk végig melyek azok a tulajdonságok, amiken tudunk változtatni. A listánkat minden nap használjuk, meglepő eredményeket fogunk tudni elérni a módszerrel.

Cselekedjünk jót

Elsősorban saját magunkkal. Minden nap menjünk a tükör elé, és mondjunk magunknak egy bókot. A lényeg, hogy ezt határozottan tegyük, hiszen az önhipnózis csodákra képes. Azonban a másokkal való figyelmességünk is pozitív töltetet ad számunkra. A segítségnyújtási lehetőség igen széles skálán mozog. Akár segíthetünk egy idős néninek a bevásárló kocsiját felrakni a buszra, vagy adhatunk enni az éhezőknek. Lényegében bármit tehetünk, ugyanis a jó cselekedet nemcsak az önértékelésünket, de a hangulatunkat is javítani fogja.

Tanuljunk új dolgokat

„A tudás hatalom.” Tartja a mondás. Az új ismeretek elsajátítása az intelligenciánknak is kedvez, de sokkal magabiztosabbnak is látszunk. Hiszen minél inkább többet tudunk, az énképünk is határozottan pozitívabb lesz.

„Az ember egyik legfontosabb mozgatórugója önmaga megerősítése: értékesnek kell éreznünk magunkat, tudnunk kell, hogy valakinek szüksége van ránk, hogy számítunk valamit.” – Maria Konnikova

Forrás: megoldaskozpont.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...