2019.07.29. 14:03:19 12090 364

Öntsünk tiszta vizet a pohárba – Amit a vízről eddig rosszul tudtál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tombol a nyár, nincs más dolgunk, mint élvezni a napsütést, nagyokat csobbanni a strandon és persze inni, inni, és inni! Természetesen vizet, mi mást! Ismerjük, szeretjük és még nem csalódtunk benne! De ismerjük „őt” igazán? 4+1 érdekesség, amit talán még Te sem tudtál a vízről.

Tiszta víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta víz

A víz létezése számunkra annyira természetes, hogy sokszor gondoljuk azt, ismerjük minden tulajdonságát, illetve minden, vele kapcsolatos információ ismert számunkra. De azt például tudtad, hogy…

... a víz felpörget?

Bizony, teljesítőképességed és vízfogyasztásod szorosan összefügg egymással. Ha koncentrációképességed csökken, „elkap” a fáradtság, ne egyből a kávéspohár után nyúlj! Igyál egy pohár vizet, hogy újra visszatérjen beléd az erő!:-)

... nem a jéghideg a legjobb?

Te is jéghideg vízzel oltod a szomjadat a nagy melegben? Pedig ilyenkor a testünk kisebb „sokkot” kap, és ahelyett, hogy lehűlnénk, szervezetünk fűtésre kapcsol, és inkább kimelegszünk. Elég a szobahőmérsékletű itóka.

... vízből is megárt a sok?

Ugyan a túl kevés sem jó, a túlzásba vitt vízfogyasztás sem tesz kifejezetten jót a szervezetünknek. Napi 3-4 liternél ne vegyünk több folyadékot magunkhoz.

... a víznek is van „szavatossági ideje”?

Hát igen, egy idő után a víz is „állott” lesz, megposhad. A szénsavmentes ásványvíz 3 napnál tovább nem bírja „szabadon”. Savas változata a benne lévő szénsavnak köszönhetően kicsit tovább „eláll”.

... a víz sokmindenre jó, de ráncok ellen nem véd

Bizony, ugyan a megfelelő mennyiségű vízfogyasztástól bőrünk ragyogóbb, élettel telibb lesz, egészségesebbnek tűnik majd, a ráncaink kialakulását nem fogja megakadályozni. Sajnos, ezt egyéb más tényezők (pl. genetika) befolyásolják.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...