2019.09.01. 10:13:17 9839 309

Őszváró aszalt gyümölcsös finomság
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába ismerjük az ősz szépségeit, előnyeit a többi évszakhoz képest, azért minden évben összeszorul a szívünk így augusztus végén. Hiszen kinek van kedve elengedni a nyári szabadság, napsütés nyújtotta örömöt, felszabadultságot?

Aszalványok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aszalványok

Még szerencse, hogy a színes ősz rengeteg finom receptet tartogat számunkra. Közülük is itt van mindjárt egy, hogy nagyobb kendvvel vágjunk neki az előttünk álló hónapoknak!

Pite aszalt gyümölcsökkel

Amiket a tésztához feltétlenül be kell szerezned:

  • 25 dkg liszt

  • 15 dkg vaj

  • 10 dkg cukor

  • 2 db tojássárgája

  • egy fél citrom lereszelt héja

  • fél vaníliarúd kikapart belseje

  • liszt a gyúráshoz

  • margarin a forma kikenéséhez

A gyümölcsös töltelékhez pedig ezt érdemes beszerezned:

  • 10 dkg aszalt sárgabarack

  • 5 dkg aszalt füge

  • 5 dkg aszaltszilva

  • 5 dkg aszalt vörösáfonya

  • 5 dkg mogyoró

  • 5 dkg dióbél

  • 5 dkg mandula

  • 9 dkg vaj

  • 15 dkg méz

  • 15 dkg cukor

A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, és dagasztógéppel jól összedolgozzuk. Lisztezett felületen még kézzel gyúrunk rajt, majd folpackba csomagoljuk, és egy órácskát hűvös helyen pihentetjük. Ha letelt az idő, újra lisztezett felületre tesszük, átgyúrjuk és kinyújtjuk, körülbelül 24 cm *24 cm-es méretre (ha van ilyen csatos sütőformánk, az a legjobb). 190 ⁰C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és elősütjük (nagyjából 6-8 perc elég). Ha már kap egy enyhe barnás színt, kivehetjük. Hagyjuk kihűlni. A mogyorót aprítsuk fel, és serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kihűlni. Az aszalványokat vágjuk apró darabokra. A mézet, cukrot, vajat tegyük egy edénybe, és főzzük össze (körülbelül 5 perc elegendő). Ebbe mehetnek az aszalványok és a diófélék, majd az egészet töltsük bele a félig kész tésztánkba. Előmelegített sütőben, 190 ⁰C-on (hőlégkeverésesben 170 ⁰C-on) körülbelül negyed óra alatt süssük készre. Ha kész, vegyük ki a formából, majd szeljük fel a tésztát kisebb szeletekre. Sütőpapír közé csomagolva akár 10 napig is eláll. Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...