2020.07.15. 15:01:49 10840 319

Ötvözd a kellemeset a hasznossal – A konyhában is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van valami igazán finom így nyáron a kertben, az az eper. Ha akad zöldség, ami igazán megosztó, az pedig a spenót. A kettőt ötvözni? Hát, merész vállalkozás.:-) De néha az érdekes, már-már meghökkentő kombinációból jönnek ki a legjobb dolgok! Egy próbát megér!

Eper és spenót - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eper és spenót

Spenót és eper kombó, egy finom salátában ötvözve. Próbáljuk ki, csupán a következő hozzávalókra lesz szükség:

  • 25 dkg eper

  • 10 dkg fenyőmag

  • 30 dkg spenót

  • 6 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál mustár

  • 1 teáskanál méz

  • 3 evőkanál balzsamecet

  • só, bors

Pirítsuk meg a fenyőmagot. Az ecetből, mézből, mustárból, olajból, sóból, borsból készíts öntetet. Az epret és a spenótot mosd meg, a gyümölcsöt szeld fel, a spenótleveleket csíkozd fel. A fenyőmagot, epret, spenótot keverd össze egy tálban, mehet rá a dresszing, amivel szintén alaposan vegyítsd össze, és már fogyasztható is.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.