2017.01.07. 08:32:23 13722 362

Palacsintaleves! Főétel és desszert egyben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a palacsintát! Na, ugye, hogy mindenki! Mert a palacsinta finom! Különféle töltelékekkel, kakaósan, túrósan, lekvárosan, mákosan, pudingosan. Vagy rakottan, egymásra rétegezve. Esetleg rántva, hússal megtöltve. De frissen kisütve, minden nélkül is isteni, amikor éppen csak leugrik a finom tészta a palacsintasütőről.

Palacsinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Palacsinta

Szóval, a palacsinta mindenhogy finom, és nincs olyan korosztály, aki ne szeretné. De ki hallott már olyat, hogy leves is készülhet belőle? Hát mi, és ezt most meg is osztjuk Veletek!:-)

Palacsintaleves

Természetesen nem azt kell elképzelni, hogy egy karikákra vágott túrós palacsinta kerül a levesbe betétként, de azért izgalmas ételnek ígérkezik ez a leves így is.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1 kg hús (ha lehet, marha, de a disznó is megteszi)

  • 1 db babérlevél

  • 1 db hagyma

  • 5 szem bors

  • fél csokor metélőhagyma

  • 1 szál póréhagyma

  • 20 dkg sárgarépa

  • só, bors

A palacsintához:

  • 1,25 dl tej

  • 10 dkg liszt

  • 2 db tojás

  • olaj a sütéshez

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk. A húst megmossuk és fél liter vízben megfőzzük. A vízbe mindenképpen kerüljön bele a bors és a babérlevél! A keletkező habot mindig szedd le a léről! A „levesbetéthez”, vagyis a palacsintához a tojást, tejet, lisztet keverjük simára. Egy késhegynyi só is kerüljön a tésztába! 10 perc pihentetés után mehet az olaj a palacsintasütőre és indulhat a „sütkérezés”. Ha mind kisült, tekerd fel a palacsintákat és karikázd fel őket.

Most pucold meg a zöldséget és szeld vékony csíkokra. Ha a hús megfőtt, vedd ki a léből. Ezt a húslét szűrd le, majd egészítsd ki, hogy 1 liternyi lé legyen és forrald fel, majd főzd meg benne a répát, aztán tedd bele a palacsintacsíkokat. Ízesítsd sóval, borssal, és metélőhagymával megszórva tálald!

Forrás: huettenhilfe.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.