2024.11.06. 17:49:12 5703 214

Pénztárca- és gyomorbarát fasírt kelkáposztával, húsmentesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kelkáposzta egy tápanyagokban gazdag, leveles zöldség, amely különösen népszerű az őszi-téli hónapokban. Magas rosttartalma támogatja az emésztést, miközben tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Karakteres, enyhén kesernyés íze jól párosítható fokhagymával és fűszerekkel, és sokoldalúan felhasználható – így akár ropogós, húsmentes fasírt formájában is kiváló.

Kelkáposzta Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelkáposzta Fotó:123rf.com

A most következő recept egy ízletes, olcsó és egészséges fogás, amely a kelkáposztát egy új, izgalmas formában mutatja be. Kívül ropogós, belül puha, és kiválóan illik köretként, saláták mellé, vagy akár önálló ételként is.

Így készítheted el a fokhagymás kelkáposzta fasírtot hús nélkül

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta (kb. 500 g)

  • 1 közepes burgonya

  • 1 kis fej vöröshagyma, finomra aprítva

  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 2 tojás

  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa (szükség esetén több is lehet)

  • 1 teáskanál só

  • 1/2 teáskanál őrölt bors

  • 1 teáskanál majoránna

  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Tisztítsd meg a kelkáposztát, majd vágd vékony csíkokra. Egy nagy fazékban forralj vizet, és adj hozzá egy csipet sót. A kelkáposztát főzd meg a forró vízben kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul. Ezután szűrd le, és hagyd kihűlni, majd alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, és főzd meg sós vízben, majd szűrd le és törd össze villával.

Egy nagy tálban keverd össze a megfőtt kelkáposztát, a burgonyát, a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a sót, borsot és a majoránnát. Adj hozzá 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, és dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Ha túl nedves lenne a keverék, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát. A keverékből formázz fasírtokat. (Az adott recept alapján körülbelül 10-12 darab közepes méretű fasírt készíthető, attól függően, hogy mekkorára alakítod őket. Ha kisebbeket szeretnél, akkor akár 14-16 darabot is kaphatsz.)

Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, és közepes lángon süsd meg a fasírtokat mindkét oldalon, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek (kb. 3-4 perc oldalanként). A kész kelkáposzta fasírtokat kínálhatod önmagukban, salátával, vagy egy könnyű joghurtos mártogatóssal.

Tipp: Ha nem a serpenyő mellett állva szeretnéd tölteni az időt, akkor a fasírtokat tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, félidőben fogasd meg őket. Kb. 20-25 perc alatt készen lesznek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...