Pizza – Egy kis csavarral
Ha pizza, akkor vékony, ám mégsem száraz tészta, finom paradicsom szósz, feltétnek sonka, kukorica, gomba, szalámi, vagy bármi, amit éppen megkívánunk, de sajt mindenképpen! És persze, az elmaradhatatlan fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó és társaik.
Végülis, ez a pizza is majdnem ilyen. Éppen csak annyi a különbség, hogy itt kimarad a lisztes tészta. Hát akkor meg miből lesz az alapja? Ha hiszed, ha nem, karfiolból!
És még ezek kellenek hozzá (2 főre):
40 dkg karfiol
20 dkg gouda sajt
8 dkg gomba
2 kisebb paradicsom
2 db közepes méretű tojás
2 szár bazsalikom
só, bors
8 dkg szeletelt szalámi
A karfiolt megpucoljuk, a rózsákat leszedjük, és a középső szárral, törzzsel együtt apró hasábokra szeljük. A sütőt előmelegítjük 200 ⁰C-ra, hőlégkeverésest 180 ⁰C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rápakoljuk a karfiolhasábokat, majd finoman megsózzuk. Takard le egy másik sütőpapírral és tedd a forró sütőbe körülbelül negyed órára. Ha kész, vegyük ki a tepsiből egy tálba és hagyjuk langyosra hűlni. A sajtot reszeljük le és 15 dkg-t keverjünk össze a tojásokkal és a borssal. Ha a karfiol már langyos, keverjük hozzá a sajtos keveréket. Formázzunk a masszából 2 db, nagyjából 18 cm átmérőjű kört a tepsin lévő sütőpapíron. Tegyük az egészet vissza a sütőbe, szintén negyed órára, közepes állásra. Míg sül a „pizzalap”, pucoljuk meg a gombát, mossuk meg a paradicsomot és mindkettőt szeljük fel. Ha letelt a negyed óra, vegyük ki a sütőből a lapot, pakoljuk rá a szalámit, paradicsomot, gombát, szórjuk meg sajttal és mehet vissza a melegre még 10 percre. Tálaláskor szórjuk meg bazsalikomlevéllel.
Forrás: essen-und-trinken.de