Pizza, ha édes! – Recept!
Nem tudom, másnál hogy megy ez, nálunk nincs az a pizzamennyiség, ami ne fogyna el. Igaz, ha túlzásba esünk, akkor legalább egy hétvége kell, hogy elpusztítsuk a teljes készletet, de ránk nem szárad, az már biztos. És hogy mi a helyzet, ha csavarunk egy kicsit a dolgon?
Most nem (csak) valami igazán különleges pizzafeltétre gondolok, hanem egy igazán izgalmas tésztára is. Mert mi van akkor, ha édes pizzával van dolgunk? Nagyjából semmi: elkészítjük és megesszük! Itt vannak a hozzávalók:
25 dkg tejföl
25 dkg liszt
60 dkg alma, inkább a savanykásabb fajtából
8 dkg birsalmasajt
15 dkg (ha lehet, sovány) túró
10 dkg cukor
4 evőkanál citromlé
1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál tej
6 evőkanál olaj
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 tojás sárgája
só
Az almát hámozzuk meg, a magházát távolítsuk el, majd szeljük vékony karikákra. Locsoljuk meg 3 evőkanál citromlével. A 25 dkg cukrot, tejfölt, maradék citromlevet, citromhéjat, keményítőt, tojás sárgáját keverjük alaposan össze.
A túrót, tejet, csipet sót és a maradék cukrot szintén keverjük simára (egy botmixer habverője jól jöhet ilyenkor). Ha megvan, add hozzá a lisztet és a sütőport. Ha összeállt a tészta, tedd lisztes felületre és nyújtsd kis körülbelül 35x25-ös méretre.
Tedd egy sütőpapírra bélelt tepsibe, majd tegyél rá a tejfölös krémből, aztán jöhetnek az almakarikák. Ha kész vagy, mehet a már előre melegített sütőbe (200 ⁰C-ra előmelegített sütőbe (hőlégesben elég a 180 ⁰C). Míg sül, a birsalmasajtot melegítsd fel, és ezzel szervírozd a kissé már kihűlt finomságot!
Forrás: essen-und-trinken.de