2023.04.13. 17:25:00 7314 285

Pizza, ha egészséges: Szórj rá kelbimbót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sok húsvéti sütemény után inkább sós ízre vágyom. Aki szintén kihagyta idén a főtt sonkát, biztosan csatlakozik ebben a kérdésben most hozzám. Tavasznak csúfolt időszak révén még mindig a friss zöldség nálam a befutók, így a pizzámon sem lesz se szalámi, se túl zsíros sajt.

Kelbimbó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelbimbó

Mielőtt a kelbimbó miatt legyintenél, arra kérlek, vonatkoztass el a jól ismert főzeléktől és tekint úgy erre az alapanyagra, mint egy teljesen új hozzávalóra! Máshogy elkészítve természetesen másfajta élmények fognak hozzá kapcsolódni, ráadásul nagyon egészséges zöldségünk!

Ahány ember, annyiféle pizzatészta: ki megelégszik a boltival, ki vastagra nyújtja, ki roppanósra süti, és vannak, akik karfiolból készítik. Bármelyik variációt is választod, a következő otthon sütött pizzádhoz, a feltét lehet a korábbiaknál sokkal, de sokkal egészségesebb!

Gombás-kelbimbós pizzafeltét

Hozzávalók:

Reszelt és morzsolt sajtok, vegyes fajtákkal még izgalmasabb
Shiitake vagy más különleges ízű gomba
kelbimbó
vöröshagyma
kakukkfű
só, bors
balzsamecet
olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt szokás szerint melegítsük elő. Közben készítsük el - esetleg elő - a pizzatésztánkat, és tegyük bele a pizzasütő tepsinkbe, és egy vékony réteg reszelt sajtot oszlassunk el a tetején.
A hozzávaló zöldségeket szükség szerint mossuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük is fel. Egy üvegtálba tegyük bele a gombát, és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. A hagymát és a kelbimbót pedig ízesítsük olívaolajjal.
A zöldségeket ezután vegyesen szórjuk rá a pizzatésztára, és szórjuk meg sóval majd borssal is, hogy ízletesebb legyen a feltétünk. A pizzánk tetejére jöhet még egy réteg morzsol vagy reszelt sajt az ízlésünk szerint, amihez kakukkfüvet is morzsolgathatunk.

A pizzatészta fajtájának megfelelő hosszúságú sütési idő során a zöldségeink is minimum roppanósra sülnek, de az sem árt nekik, ha teljesen puhák lesznek, mire kikerülnek a sütőből.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.