2023.04.13. 17:25:00 7630 285

Pizza, ha egészséges: Szórj rá kelbimbót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sok húsvéti sütemény után inkább sós ízre vágyom. Aki szintén kihagyta idén a főtt sonkát, biztosan csatlakozik ebben a kérdésben most hozzám. Tavasznak csúfolt időszak révén még mindig a friss zöldség nálam a befutók, így a pizzámon sem lesz se szalámi, se túl zsíros sajt.

Kelbimbó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelbimbó

Mielőtt a kelbimbó miatt legyintenél, arra kérlek, vonatkoztass el a jól ismert főzeléktől és tekint úgy erre az alapanyagra, mint egy teljesen új hozzávalóra! Máshogy elkészítve természetesen másfajta élmények fognak hozzá kapcsolódni, ráadásul nagyon egészséges zöldségünk!

Ahány ember, annyiféle pizzatészta: ki megelégszik a boltival, ki vastagra nyújtja, ki roppanósra süti, és vannak, akik karfiolból készítik. Bármelyik variációt is választod, a következő otthon sütött pizzádhoz, a feltét lehet a korábbiaknál sokkal, de sokkal egészségesebb!

Gombás-kelbimbós pizzafeltét

Hozzávalók:

Reszelt és morzsolt sajtok, vegyes fajtákkal még izgalmasabb
Shiitake vagy más különleges ízű gomba
kelbimbó
vöröshagyma
kakukkfű
só, bors
balzsamecet
olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt szokás szerint melegítsük elő. Közben készítsük el - esetleg elő - a pizzatésztánkat, és tegyük bele a pizzasütő tepsinkbe, és egy vékony réteg reszelt sajtot oszlassunk el a tetején.
A hozzávaló zöldségeket szükség szerint mossuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük is fel. Egy üvegtálba tegyük bele a gombát, és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. A hagymát és a kelbimbót pedig ízesítsük olívaolajjal.
A zöldségeket ezután vegyesen szórjuk rá a pizzatésztára, és szórjuk meg sóval majd borssal is, hogy ízletesebb legyen a feltétünk. A pizzánk tetejére jöhet még egy réteg morzsol vagy reszelt sajt az ízlésünk szerint, amihez kakukkfüvet is morzsolgathatunk.

A pizzatészta fajtájának megfelelő hosszúságú sütési idő során a zöldségeink is minimum roppanósra sülnek, de az sem árt nekik, ha teljesen puhák lesznek, mire kikerülnek a sütőből.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tudod, mi az a smoothie bowl? Bűnözz legálisan!

Ahogy minden területen, a gasztronómiában is trendek jönnek, trendek mennek. Ami viszont állandó, hogy aki odafigyel arra, hogy egészségtudatosan étkezzen, annak minden időben fontos, hogy az étel, ami az asztalra kerül, amellett, hogy finom és szemet gyönyörködtetően ínycsiklandó, tápláló is legyen. Ilyen a smoothie bowl is, amely a superfoodok között az utóbbi években sokak kedvencévé vált, és amely a kreativitás végtelen szabadságát adja a készítőjének.

Őszi nagyágyúk egy receptben – Sütőtök és gesztenye

Amikor a sütőtök és a gesztenye összeállnak, ott valami igazán ínycsiklandó dolog készül! Külön-külön is csodákra képesek: a sütőtök pürésítve egy forró levesben melegít fel, a sült gesztenye pedig egy igazi őszi-téli csemege, ami otthon elkészítve is tökéletes kísérője lehet a hosszúra nyúló estéknek.

Téged is kikészítenek a frontok? Átérezzük!

Amikor átalakul az időjárás, nem csupán a hőmérsékletre és a környezetre van hatással, hanem az emberi szervezetre is. A frontok olyan légköri jelenségek, amelyek során két különböző hőmérsékletű és nedvességtartalmú légtömeg találkozik. Ezek az ütközések változásokat idéznek elő, és sok embernél különféle testi és lelki tüneteket okoznak. De valaki miért érzékenyebb rájuk, míg másoknak meg sem kottyannak? Mit kell tudni róluk, illetve hogyan élhetünk velük „békességben”?