2019.04.02. 17:00:05 15399 453

Pizzatekercs maradék sült húsból – mentőkaja, amit imádni fogtok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te azért fogod imádni, mert a készen vásárolt pizzatésztából hihetetlen egyszerű lesz elkészíteni, és még a maradékot is kreatívan felhasználhatod. A család pedig azért fogja szeretni, mert finom, és mert PIZZA. :)

Pizzatekercs | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pizzatekercs | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Szóval, ha nincs kedved tésztagyúrással tölteni az időt, és fontos a gyorsaság meg a kényelem, akkor kapásból úgy kezd, hogy vásárolj egy kész (nyers!) pizzatésztát, aztán jöhet többi!

Hozzávalók:

  • 1 cs Tante Fanny tönkölyös pizzatészta
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 db konzerv csiperkegomba
  • 20 dkg sült hús (pl. maradék)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tk szezámmag
  • 1,5 dl tejföl és/vagy pizzakrém
  • oregánó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

A konzerv kukoricát és gombát, külön-külön tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (Én a gombát egy kicsit megnyomkodtam, hogy minél kevesebb víz maradjon benne.)

A pizzatésztát helyezzük rá egy nagyobb tepsire, majd tekerjük ki a papírból.

A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenjük rá a tésztára, majd szórjuk meg a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.

A sült húst vágjuk fel kisebb darabokra, és szintén szórjuk a tésztára. (Felhasználhatjuk hozzá a maradék sült húst is, Én pl. egy sült kacsacombot daraboltam fel...)

Ezután szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy a tésztát, mint a bejglit.

A tojást villával kissé verjük fel, és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Friss, ropogós, ellenállhatatlan – így készül az almás-zelleres saláta

A zeller sokáig alulértékelt volt a nyári konyhában – pedig roppanós, frissítő, és jól párosítható gyümölcsökkel vagy krémes hozzávalókkal. Ez az almás-zelleres saláta nemcsak gyorsan elkészül, de ideális hűs fogás lehet egy meleg napon, akár egy szelet hús vagy grillezett sajt mellé is.

Kozmetikumok helyett kamillatea? – Természetes szépségápolás új megvilágításban

Az utóbbi években egyre többen keresnek vissza a természetes, letisztult bőrápoláshoz – sokszor nem csupán divatból, hanem bőrproblémák, túlérzékenység vagy a tudatosabb életmód iránti igény miatt. A fürdőszobai polcokról lassan háttérbe szorulnak a szintetikus, túlságosan illatosított készítmények, és előtérbe kerülnek az egyszerű, jól bevált otthoni megoldások. A kamillatea például nemcsak megfázásra jó – hanem az egyik legsokoldalúbb természetes szépségápoló is.

Szezámmaggal nem csak szórunk – meglepő fogások, ahol főszerepet kap

A szezámmagot gyakran csak dekorációként használjuk – szórunk belőle péksütemény tetejére, egy saláta szélére, vagy megkoronázunk vele egy tál ázsiai tésztát. Pedig ez a kicsi, de ízgazdag mag sokkal többre hivatott. A gasztronómiában évezredek óta használják szerte a világon, és nem csak a jól ismert tahiniben van lehetőség. Most mutatunk néhány ötletet, ahol a szezámmag nem mellékszereplő, hanem valódi főhős.