Pofonegyszerű tésztás finomság! – Szuper ebédötlet a rohanós napokra
Van, hogy az ember lányának nincs ideje (vagy csak egyszerűen kedve… khm… jelen:-)) órákig a konyhában pepecselni, viszont jó lenne valami gyors, finom és laktató ebéd. Ilyenkor kerülnek elő a tésztaételek, amiket aztán ezerféleképpen variálhatunk!
Ha nálunk is ilyen égető a helyzet, és a túrós tészta és barátaik nem jöhetnek szóba, akkor jöhet a következő finomság. Egyszerű, gyors, nagyon finom és még laktató is!
Halas-zöldséges tészta
A hozzávalókban csupán néhány dolog fix, a többi kedvetek szerint variálható:
a családnak megfelelő mennyiségű fodros nagykocka/szarvacska stb. tészta (a fél kg-s kiszerelés egy átlagos családnak elég szokott lenni)
4-5 szál sárgarépa (ez is változhat ízlés szerint)
1 nagy fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
20-30 dkg cukorborsó
1 doboz paradicsomszósz vagy 1 kis doboz főzőtejszín, vagy kókusztejszín/zabtejszín, ha ételallergiával küzdesz
2-3 doboz tonhalkonzerv (kiszereléstől, ízléstől függően)
só, bors, petrezselyem
Eddig tartottak a fix hozzávalók, most jönnek a szabadon választható egyéb összetevők:
3-4 db paradicsom, felszelve
1 szál kígyóuborka (meghámozva, felkockázva)
sajt felkockázva (ez ízlés szerint lehet bármilyen sajt, trappista, edami, vagy növényi sajt, amit a család szeret)
1 doboz konzerv kukorica
bármilyen zöldség, amit még el tudsz képzelni hozzá:-)
Főzd meg a tésztát. A hagymát pucold meg, pirítsd meg, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd mehet rá a sárgarépa, amit szintén piríts, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és párold meg. Nem baj, ha a répa kicsit roppanós marad. Ezután mehet bele a cukorborsó, amivel szintén párold egy kicsit. A paradicsomszószt ezek után add hozzá, fűszerezd ízlés szerint és az egészet rottyantsd össze. Ha tejszínnel dolgozol, természetesen a paradicsomszósz helyett tejszínnel öntsd fel a zöldséges ragut. Keverd össze a megfőtt tésztával, majd ízlés szerint mehetnek bele az egyéb összetevők, a kukorica, paradicsom, uborka, sajt. Jó étvágyat!
Lehetne még egyszerűbb?
Naná! A nagyon leegyszerűsített verzió nálam így néz ki: egy fej hagymát megpirítok, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel. Ha megpirult, felöntöm kókusztejszínnel, kicsit összefőzöm, majd mehet bele a megfőtt tészta, a konzerv hal, és az egyéb nyers zöldségek, sajt. Gyors, finom és kiadós!