2016.02.21. 08:38:01 17635 413

Pürésítsd! – Zeller, nem csak a levesbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg én ellennék nélküle, a párom számára egyszerűen elképzelhetetlen a húsleves zeller nélkül. Persze, a finom husik mellé már nem kerül oda, de a ház ura szerint remek ízt ad a levesnek. Igaza van, de nagyjából ennyiben ki is merül a fehér gumó konyhában betöltött szerepe.

Zeller - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zeller

Pedig az „ízadó” funkción túl még egyéb finomság is készíthető a zellerből! Finom püré, krém is varázsolható belőle az asztalra, akár „magában”, akár más zöldséggel, esetleg gyümölccsel párosítva.

Zellerpüré

Hozzávalók:

  • 1 db zellergumó

  • némi vaj

  • 2 dl tejszín

  • só, bors, szerecsendió

A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, majd a felolvasztott vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és addig főzzük, amíg a zeller kellően puha nem lesz. Ezután ízesítjük a fent írt fűszerekkel, majd az egészet pürésítjük.

Almás zellerkrém

Hozzávalók:

  • 1 db zellergumó, megpucolva, felkockázva

  • 0,7 dl tej

  • 5 dkg vaj

  • 1 db nagyobb méretű, savanyú alma, meghámozva, felkockázva

  • só, bors, szerecsendió

A zellert és az almát egy edénybe tesszük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a kockákat. Sózzuk, és addig főzzük, amíg az alma és a zeller megpuhulnak. Öntsük le róla a vizet, majd adjuk hozzá a vajat, fűszereket, majd az egészet pürésítsük.

Burgonyás zellerpüré

Hozzávalók:

  • 1 db zellergumó, meghámozva, felkockázva

  • 7 dkg vaj

  • 2 dl tej

  • kb.fél kg burgonya, meghámozva, felkockázva

  • só, bors, szerecsendió

A zöldségeket sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet, hozzátesszük a fűszereket, vajat, tejet és pürésítjük. És már kész is!:-)

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy doboz, ezer lehetőség – mit készíthetsz az üres tejesdobozból?

Ki gondolná, hogy az egyszerű tejesdoboz több, mint egy múló csomagolás? A legtöbben automatikusan a szelektív kukába dobjuk, pedig ez a strapabíró, vízálló anyag igazi kincsesbánya az otthoni kreatív újrahasznosításhoz. Egy kis olló, ragasztó, némi festék – és máris új életet lehelhetünk belé. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem szórakoztató és alkotó tevékenység is, amihez nem kell különösebb kézügyesség.

Sült zöldségek új köntösben – mediterrán hangulat a tányéron

A sült zöldség sokak fejében még mindig a diétás kompromisszum szinonimája – pedig távolról sem kell, hogy unalmas legyen. Egy kevés olívaolaj, néhány illatos mediterrán fűszer és egy krémes mártás segítségével pillanatok alatt olyan fogássá válhat, amit öröm elkészíteni és még nagyobb élmény elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan lesz a legegyszerűbb alapanyagokból illatokban és színekben gazdag vacsora.

Bőrápolás belülről – tápláld a szépségedet a tányérról

A szép bőr nem a fürdőszobában kezdődik, hanem a konyhában. Hiába kenjük magunkra a legdrágább krémeket, ha a szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a bőrünk fakóvá, fáradttá válik. A bőrápolás belülről éppolyan fontos, mint a külső gondoskodás – hiszen amit megeszünk, az végső soron a bőrünkön is látszik.