2016.02.21. 08:38:01 16636 413

Pürésítsd! – Zeller, nem csak a levesbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg én ellennék nélküle, a párom számára egyszerűen elképzelhetetlen a húsleves zeller nélkül. Persze, a finom husik mellé már nem kerül oda, de a ház ura szerint remek ízt ad a levesnek. Igaza van, de nagyjából ennyiben ki is merül a fehér gumó konyhában betöltött szerepe.

Zeller - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zeller

Pedig az „ízadó” funkción túl még egyéb finomság is készíthető a zellerből! Finom püré, krém is varázsolható belőle az asztalra, akár „magában”, akár más zöldséggel, esetleg gyümölccsel párosítva.

Zellerpüré

Hozzávalók:

  • 1 db zellergumó

  • némi vaj

  • 2 dl tejszín

  • só, bors, szerecsendió

A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, majd a felolvasztott vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és addig főzzük, amíg a zeller kellően puha nem lesz. Ezután ízesítjük a fent írt fűszerekkel, majd az egészet pürésítjük.

Almás zellerkrém

Hozzávalók:

  • 1 db zellergumó, megpucolva, felkockázva

  • 0,7 dl tej

  • 5 dkg vaj

  • 1 db nagyobb méretű, savanyú alma, meghámozva, felkockázva

  • só, bors, szerecsendió

A zellert és az almát egy edénybe tesszük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a kockákat. Sózzuk, és addig főzzük, amíg az alma és a zeller megpuhulnak. Öntsük le róla a vizet, majd adjuk hozzá a vajat, fűszereket, majd az egészet pürésítsük.

Burgonyás zellerpüré

Hozzávalók:

  • 1 db zellergumó, meghámozva, felkockázva

  • 7 dkg vaj

  • 2 dl tej

  • kb.fél kg burgonya, meghámozva, felkockázva

  • só, bors, szerecsendió

A zöldségeket sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet, hozzátesszük a fűszereket, vajat, tejet és pürésítjük. És már kész is!:-)

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...