2019.11.24. 17:50:28 10737 297

Receptjáték - Már csak két hét a sorsolásig! (+ egy kedvenc recept)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Két hét és véget ér a karácsonyi receptjáték! Bizony, jól olvastad! Az idő az ünnepek előtt gyorsabban telik, mint gondolnánk. Kettőt pislantunk és ott ülünk a fa alatt, kezünkben a bejglivel. Apropó, bejgli! Idén még senkitől nem kaptunk egy jó kis bejgli receptet. Neked vajon akad egy a tarsolyodban? Küldd el nekünk a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és részt veszel a bónusz sorsoláson!

Mákos bejgli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mákos bejgli

Bónusz sorsolás csak a receptjáték résztvevőinek!

Azok, akik december 8-ig elküldik részünkre kedvenc karácsonyi receptjüket - ez lehet előétel, főétel, leves, desszert, sőt, akár ital is - részt vesznek az 1.000.000 Ft-os nyereménynövelés sorsolásán, és eséllyel pályáznak a fődíjra is. A legjobb recepteket karácsonyig közzé tesszük a magazinunkban is, szóval még büszke is lehetsz majd magadra, hogy szerepelhetsz az oldolunkon. :)

A részleteket és a játékszabályzatot itt olvashatod>>

Ha még nem regisztráltál a PROAKTIVdirekt nyereményjátékban, akkor azt itt teheted meg>>

Karácsonyi főétel - csak egyszerűen

Az elmúlt évek kedvenc karácsonyi főétele volt itt a magazinunkban Tóth Ervin Esperes receptje:

Esperes fasírt

Forrás: lemonthistle.comForrás: lemonthistle.com

Hozzávalók 8 főre:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 20 szelet bacon
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 4-5 kisebb burgonya
  • Só, bors, ételízesítő, csipet őrölt kömény, pirospaprika

A darált húshoz hozzátesszük a két tojást, az előre üvegesre pirított, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, (erősen borsozva szeretem), tetszőleges ételízesítőt, fél mokkáskanál őrölt köményt, 2 kávéskanál pirospaprikát, majd jól összekeverjük. (Mi egy kis apróra vágott petrezselyemzöldet is ajánlunk belekeverni - a szerk.)

A burgonyát héjában főzzük meg, úgy különlegesebb lesz az íz, majd megtisztítjuk és összenyomjuk, nem baj, sőt, jó, ha apróbb darabok is maradnak benne. Nem az a cél, hogy teljesen pépes legyen. Keverjük a húshoz.

A baconszeleteket elhelyezzük egy tányérra, és miután tojásformájú gombócokat készítettünk a húsból, spirálisan rátekerjük a bacont, hogy teljesen betakarja a „fasírtokat“. Innen a név, az esperest is eltakarja a ruhája, mint a bacon a húst.

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk vagy kikenjük vékonyan zsírral (esetleg olajjal), majd elhelyezzük a kis fasírtjainkat. 180-200 fokon pirosra sütjük. Köretnek majonézes kukoricasalátát vagy tésztasalátát, esetleg rizibizit (sok zöldborsóval) vagy egyéb zöldsalátát ajánlunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...