2024.06.05. 17:49:44 7633 255

Régi, ma is bevethető arcápolási praktikák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan szeretjük lapozgatni a különféle tippeket és mindennap bevethető trükköket tartalmazó régi és új írásokat. Ezek között leltünk rá a Nőknek készült címmel ellátott, 1972-ben kiadott gyöngyszemre. Legfőképpen az a kíváncsiság vezérelt, hogy megkeressük a ma is életképes praktikákat és tanácsokat, melyekkel időt és energiát egyaránt spórolhatunk. Most a kozmetikai tanácsokból csemegézünk egy keveset, azt remélve, hogy mindannyian fellelünk jó néhány szimpatikus tanácsot, és kedvet kapunk egynéhány tipp életre léptetésére.

Szép bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép bőr

Házi szépségápolás

A kérdések között élen járt az, hogy: hogyan óvható és ápolható a szépség, mégpedig otthoni módszerek segítségével? Az otthoni szépségápolás elkezdése előtt azt a tanácsot kapjuk, hogy mindenképpen keressünk fel egy kozmetikai szakembert, hogy szakszerűen véleményezze a bőrünk állapotát. Majd ehhez kapcsolódóan javasoljon ápolásra alkalmas termékeket és lássa el a kérdezőt megfelelő tanácsokkal, útmutatásokkal. A megkérdezett kozmetikus szerint a szépségápolás terén a kulcsszó: a rendszeresség, e nélkül ugyanis nem érhetünk el optimális eredményeket.

Az arcbőrtípusok szerinti gondozásról is szó esett. A normál arcbőrrel rendelkezők esetében javallott a lágy vízzel történő (legjobb az esővíz) rendszeres átmosás. Mégpedig úgy, hogy először meleg vízzel alaposan megmossuk az arcunkat, majd jégkockával óvatosan átdörzsöljük azt. Ez a megoldás frissíti a vérkeringést és üdévé teszi a bőrt. Óvva int attól, hogy sminkes arccal térjünk nyugovóra, mivel a festék és a púder eltömíti a pórusokat, így a bőr éjszaka képtelen megfelelően lélegezni. Az esti kozmetikai rutin részét kell képezze a tisztítás utáni – körkörös mozdulatokkal történő – krémezés.

A gyakorta pattanásos és mitesszeres zsíros arcbőr a normáltól kissé eltérő ápolást igényel. A lemosást követően kamillateás gőzölést javasol a mitesszerek kitisztításához. Mindemellett egészséges, vitamindús táplálkozásra, valamint a szeszes italok és a túlzott fűszerezés kerülésére int.

A fénytelen, ráncosodásra és hámlásra hajlamos száraz bőr esetében célszerű kerülni a hosszasabb napon tartózkodást, ugyanakkor a hideg levegőtől is óvni kell az arcot. A reggeli arcápolás során: a bőrtisztítás után (itt langyos vízzel való átmosást, majd szárazra törlést javasol) félzsíros krémmel kívánatos bekenni az arcbőrt. Lefekvés előtt pedig forralatlan tejbe vagy olajba mártott vattával javallott áttörölni az arcot. Továbbá az optimális eredmény elérése érdekében 3-4 naponta vitamin- és/vagy olajpakolás alkalmazását tanácsolja – amit a jobb felszívódás érdekében meleg ruhával kell befedni.

Otthoni praktikák szeplők és ráncok ellen

A könyvben meginterjúvolt kozmetikus szakember a következő tanácsokkal látta el az olvasókat:

  • mivel a szeplősödés a nők tavaszi problémái közé sorolódik, az ez elleni védekezés érdekében mindenképpen használjunk napvédő krémet (főként akkor, ha utcára vagy a szabadba megyünk),

  • a szeplők elhalványítására a citromlébe mártott vattakorongos/vattás áttörlést szorgalmazza (az erősebb anyajegyekkel, szemölcsökkel orvoshoz forduljunk),

  • a ráncosodásra hajlamos bőrt érdemes a korábban is említett olajos vagy vitaminos pakolással mérsékelni,

  • a bőr rugalmasságának fenntartása/visszanyerése érdekében a meleg és hideg vizes borogatás váltakozását ajánlja – mégpedig úgy, hogy az először zsíros/félzsíros krémmel bekent arcra helyezzük a váltó-borogatást.

A vitaminpakolást, mely voltaképpen bármelyik bőrtípusnak jót tesz, készíthetjük: alaposan megtisztított, majd vékony szeletekre vágott paradicsomból vagy uborkából, melyet a bőrünkre helyezünk nagyjából 15 percig. Esetleg készíthetünk gyümölcslé-pakolást is – a gyümölcsléhez tojásfehérjét és tejfölt keverünk, amit ecsettel az arcunkra kenünk, majd negyed óra múlva lemossuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...