2023.08.13. 08:32:14 10988 262

Ropogós panko morzsás receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A panko morzsa egy sokoldalú és ízletes összetevő, amelyet használhatunk ételek panírozásához, sütéshez vagy grillezéshez. A könnyű, ropogós textúrájú panko morzsa hozzájárul a fogások ízletes és vonzó megjelenéséhez. Ebben a cikkben felfedjük, mi is pontosan a panko morzsa, és bemutatunk néhány finom receptet, amelyekben kedvedre használhatod.

Panko morzsás sajt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Panko morzsás sajt

Mi az a panko morzsa?

A panko morzsa, avagy a japán panír, vagy szilánkos kenyérmorzsa, extra ropogós és száraz szerkezetű. A kenyet annak egyengetése és pirítása után darabokra szaggatják és őrlik. Ennek eredményeként olyan morzsás állagú lesz, amely kiválóan alkalmas panírozásra vagy sütésre. Az igazi szakértők szerint sokkal finomabb lesz tőle az étel, mint a mi hagyományos prézlinktől.

A panko morzsa használata

A panko morzsa sokoldalúan felhasználható a konyhában. A leggyakrabban olyan ételek panírozásához használják, mint például húsok, halak vagy zöldségek. Az alábbiakban bemutatunk néhány receptet, amelyekben bevetheted a panko morzsát:

Ropogós csirke panko morzsában:

  • Vágd fel a csirkét csíkokra.

  • Sózd, borsozd a húst.

  • Panírozd először lisztben, majd felvert tojásban, végül panko morzsában.

  • Süsd aranybarnára forró olajban.

Panko morzsás tengeri lazac:

  • Készítsd elő a lazacfilét.

  • Keverd össze a panko morzsát zöldfűszerekkel, citromhéjjal és sóval.

  • Tedd rá a morzsát a lazacfilékre.

  • Süsd sütőben, amíg a morzsa aranybarnává nem válik és a lazac roppanós nem lesz.

Zöldségek panko morzsában:

  • Válogass kedvedre a zöldségek közül, legyen például cukkini vagy karfiol.

  • Forgasd meg a zöldségeket lisztben, tojásban és panko morzsában.

  • Süsd addig őket, amíg ropogósak és aranybarnák lesznek.

Rántott sajt panko morzsában:

  • Válaszd ki a kedvenc sajtjaidat.

  • Forgasd meg a sajtokat lisztben, majd tojásban és végül panko morzsában.

  • Süsd aranybarnára forró olajban.

A panko morzsa egy fantasztikus összetevő, amely a fogásaidat feldobja és ropogóssá varázsolja. Kísérletezz vele bátran, és fedezd fel az ízletes lehetőségeket, amelyeket kínál. Legyen szó húsokról, halakról, zöldségekről vagy sajtról, a panko morzsa mindig egy izgalmas plusz a fogásaidon.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.