2022.09.24. 08:35:28 8092 283

Ropogós sült krumpli a sütőből – Így lesz szuper ízletes
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha olyan vacsorát készítenél a családnak, amit kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztanak, és még aránylag gyorsan is elkészül, a sült krumpli telitalálat lesz. Ha nincs olajsütőd, vagy csak szimplán egészségesebb, kevésbé zsíros verziót készítenél, a sütőben sült variáció tökéletes lesz.

Sült krumpli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült krumpli

Talán egyetlen apró hiba csúszhat csak a gépezetbe: nem minden esetben lesz olyan ropogós így a krumpli, minta „fritus” változat. Van megoldás, csak figyelj!

A megoldás: egy rács!

A zacskóból kiszedett burgonyát ne a tepsibe, hanem rácsra tedd, majd a rács alá tedd a tepsit. Ez azért lehet megoldás, mert a mélyhűtött termékeknél a fagyasztáskor keletkező víz sütés során elpárologna. Ám ha tepsiben sütnénk a krumplinkat, úgy a keletkező gőz nem tud elpárologni, a burgonya alatt marad, ami így inkább párolódik, mint sül. Ezzel a rácsos megoldással viszont a keletkező pára könnyedén elillanhat, a krumpli ropogósra sül.

Ha friss krumpliból készül a sült krumpli

Ilyenkor az a lényeg, hogy minél magasabb hőfokon (250 °C) süsd a krumplit, a hasábokat pedig egyforma nagyságúra vágd. 20-25 perc alatt el is készül a házi, zsírszegény finomság!

Jó étvágyat hozzá!:-)

Forrás: brigitte.de, sobors.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...