2021.07.27. 11:30:00 7212 210

Sajátítsd el a co-parenting (együttnevelés) minden csínját!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár együtt, akár külön-külön élnek a szülők, a gyermek igényeiről akkor is gondoskodniuk kell, méghozzá úgy, hogy a mindennapi életben mindketten meghatározó szerephez jussanak. A szülők közötti kapcsolat hatalmas hatással van a gyermek testi és lelki fejlődésére, ezért is fontos az optimális társas nevelési viszony kialakítása.

Biztos családi háttér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biztos családi háttér

A mostani hagyományosnak tekintett értékrendeket sorra felborító világban nem ritka, hogy úgy születik gyermek, hogy a szülők nem állnak romantikus kapcsolatban egymással, és nem kívánnak házasságra lépni egymással a későbbiekben sem. Erre a helyzetre alkalmazzák a társ-szülői gyakorlat alapelveit, amelyek a gyermek jólétét hivatottak szolgálni. Ezek a tanácsok azonban az elvált, vagy házasságban élő szülőknek is hasznára válhatnak!

“Idegenek a családban”

Sok esetben kap olyan személy is nevelő szerepet egy-egy családban, ahol nincs a gyermek és közte vérségi kapcsolat; ezt a helyzetet szeretettel és felelősségvállalással lehet kompenzálni.

Amikor a szülők valóban együtt nevelnek...

...annak számos előnye van, és nem csupán az utód részesül belőlük:
- A gyermek mindkét szülővel biztonságban érzi magát, és a szülők sem aggodalmaskodnak, ha a másik fél van éppen a gyermekkel.
- A gyermek önbecsülése egészségesen fejlődik a kiegyensúlyozott családi viszonyoknak köszönhetően.
- Problémás helyzetekben bárki tud a másiknak segítséget nyújtani, és segíteni tudnak egymásnak a döntések meghozatalában.
- A gyermek bármelyik szülőjével tud beszélni aggodalmairól, így csökkentve a stresszt.

Az együttnevelés olyan segítségnyújtás, amely során közös, előre egyeztetett elvek mentén igyekszenek felnevelni és inspirálni a kicsiket.

A sikeres együttnevelés 4 pontja:

1. Fátylat a múltra!

A harag és a megbántottság rossz tanácsadók. Acsarkodás nélkül kell együttműködni korábbi partnerünkkel ahhoz, hogy gyermekünk biztonságban és boldogságban nőhessen fel.

2. Több figyelmet a gyermeknek!

A minőségi együtt töltött idő nem csak szerelmi kapcsolatokban fontos! Ha nem szervezünk kirándulást, akkor figyelmes beszélgetésekkel fejezzük ki a kicsik felé, mennyire fontosak nekünk.

3. Lefektetett szabályokat!

A szülői kötelezettség teljesítése még nehezebb, ha a szülőtársak nem élnek egy fedél alatt. Ilyenkor részletekbe menően illik átbeszélni a gyereknevelés szabályait, és egy előzetes ütemterv is hasznos segítség lehet az elkövetkező hetek kézben tartásához.

4. Jobb kommunikációt!

Az sem elegendő, ha csak a gyermekünkkel történő kommunikációra figyelünk oda, nagyon fontos az is, hogy tiszteletteljes és együttműködő beszélgetések zajlanak le a nevelésben részt vevő felek között - akkor is, ha a gyerek nincs jelen.

Forrás: www.womandailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...