2024.09.13. 08:26:13 6070 223

Sárga foltok a párnádon? – Akár veszélyes is lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A párnák, takarók és ágyneműk tisztasága nemcsak a kényelmes alvás alapfeltétele, hanem az egészségünk megőrzésében is kulcsszerepet játszik. Talán nem is hinnéd, hogy mennyi apró hálótársad van egy-egy éjszaka, ha nem gondoskodsz rendszeres időközönként a tiszta ágyneműről!

Párna Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párna Fotó: 123rf.hu

Az akták, bacik mellett a párnán megjelenő sárga foltok is különösen figyelmet igényelnek! Hogy miért érdemes rendszeresen mosni vagy cserélni a párnákat, hogy megóvjuk egészségünket és frissen tartsuk alvóhelyünket? Figyelj csak!

Foltok a párnán! De miért?

Bizonyára Te is tapasztaltad már, hogy egy idő után a vadonatúj párnádon előbb vagy utóbb sárga foltok keletkeznek. Hogy miért? Ezeket a foltokat a különböző olajok, krémek, kencék, illetve az izzadságod hagyják. És hiába kényelmes a jó időben vizes hajjal lefeküdni, azért egy törölköző jó ilyenkor is a hajadra, vagy legalábbis a párnádra. A nedvességet ugyanis átveszi a párna, lehetősége nincs megszáradni, így akár a mélyebb rétegekben be is penészedhet a kedvenc kispárnád.

És aztán?

A penészes, befülledt párna baktériumok, gombák, atkák melegágya lehet, amik aztán kiütéseket, bőrirritációt okozhatnak. Úgyhogy nem csak a gerinced, de a tüdőd, bőröd is hálás lesz érte, ha hetente, de legalább kéthetente friss ágyneművel indítod az estét!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...