2023.05.08. 14:25:23 5833 237

Sohasem késő megtanulni! – Így szeresd önmagad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár minden arról szól manapság, hogy fogadd el magad, hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy, hogy ne foglalkozz, ki mit gondol, mond rólad, de mintha mindezt betartani, ezeket a tanácsokat megfogadni nehezebb lenne most, mint korábban bármikor. Mert soha nem nehezedett kívülről még ilyen nyomás ránk, mint manapság.

Önszeretet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Önszeretet

Soha nem akart minket a világ, a környezetünk ennyire tökéletesnek és tökéletlennek látni, mint mostanság. Így elég nehéz az önelfogadás! De! A saját érdekedben mindenféleképpen érdemes az önszeretet útjára lépni! Ha nem tudod, merre indulj, íme, néhány tipp, az első lépésekhez és /vagy a folytatáshoz!

Gondolj néha magadra – hogy aztán gondolhass másokra!

Az önelfogadás, önszeretet egyik nagyon fontos része, hogy hagysz magadnak időt pihenni, feltöltődni, magadra figyelni. Ez nem önzőség, ez szükséges ahhoz, hogy aztán másoknak, családnak, barátoknak is adhass magadból. És nem utolsó sorban: ha éppen elakadtál valahol az életedben, úgy nem találsz megoldást, ha mindennel és mindenki mással foglalkozol.

Ajándékozd meg – magadat!

Jó lenne minden nap, de a hét legtöbb napján kivitelezni ezt! Megjutalmazni magunkat valamivel. Nem kell nagy dolgokra gondolni: kezdj bele egy jó könyvbe, olvasd el végre azt a cikket, amit már hetek óta szeretnél, nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból, egyél egyet a kedvenc sütidből, vagy csak pihenj egyet és ne csinálj semmit egy fél órán, órán keresztül! Amilyen apróságnak tűnik, olyan jól fog esni egy-egy kis ajándék magadtól, magadnak.

A legfontosabb, amit a legnehezebb megtenni!

Talán ennek kellett volna az elsőnek lenni, hiszen ez az önszeretet egyik alapja: fogadd el önmagad. Amin tudsz változtatni, próbálj meg javítani, de amin nem, amiatt ne ostorozd magad, mert nincs értelme! Fogadd el magad az összes (vélt vagy valós) hibáddal, mert csakis így fognak szeretni és elfogadni mások is. Ha úgy érzed, ez nem megy egyedül, ne félj szakembertől segítséget kérni!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...