2024.01.23. 17:51:12 7333 267

Sok kis falat, változatos ízek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tapasok spanyol eredetű kis falatok, amelyeket gyakran szeszes italok mellé bárokban, vendégségek alkalmával szolgálnak fel étvágygerjesztőként. Ezek változatosak lehetnek, beleértve a hideg és meleg ételeket egyaránt. Íme pár ízletes tapas recept, amelyeket könnyen elkészíthetsz otthon.

Tapas - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tapas

Patatas Bravas

Hozzávalók:

  • 4 közepes burgonya, kockákra vágva

  • Olívaolaj

  • Só és bors ízlés szerint

    Szósz:

  • 1/4 csésze paradicsompüré

  • 2 evőkanál majonéz

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • Só és bors ízlés szerint

A burgonyakockákat keverd össze olívaolajjal, sóval és borssal. Sütőben süsd meg 200 fokon, amíg aranybarna és ropogós lesz. Készítsd el a szószt, keverd össze a paradicsompürét, majonézt, pirospaprikát, fokhagymaport, sót és borsot, majd szolgáld fel a krumpli mellé.

Chorizo és pálinkás fokhagymás garnélarák

Hozzávalók:

  • 250 g tisztított garnélarák

  • 100 g chorizo, vékony szeletekre vágva (magyar kolbásszal is helyettesíthető)

  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 2 evőkanál pálinka vagy fehérbor

  • Friss petrezselyem, apróra vágva

  • Só és bors ízlés szerint

  • Olívaolaj

Elkészítés:

Serpenyőben hevíts olívaolajat, süsd meg a kolbász szeleteket, majd tedd félre. A serpenyőben a meglévő zsíron süsd meg a garnélarák és a fokhagyma keverékét. Önts hozzá pálinkát vagy fehér bort, és főzd, amíg a folyadék elpárolog. Keverd össze a sült kolbásszal, szórd meg friss petrezselyemmel, sóval és borssal, és már fel is szolgálhatod.

Caprese

Hozzávalók:

  • 1 mozzarella sajt, kockázva

  • 1 csésze koktélparadicsom, félbevágva

  • Friss bazsalikomlevél

  • Olívaolaj

  • Balzsamecet krém

  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Szúrd fel egy pálcikára egy mozzarella kockát, majd egy koktélparadicsom félbevágott részét. Ismételd meg, majd egy-egy ilyen párost helyezz egy tálba vagy tányérra. Locsold meg olívaolajjal, csepegtess rá balzsamecet krémet, és szórd meg friss bazsalikommal. Ízlés szerint sózd és borsozd.

Ezek a könnyen elkészíthető tapas receptek biztosítják, hogy vendégeid élvezettel csemegézzenek, miközben neked sem kell órákig a konyhában állnod. Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...