2021.01.12. 18:02:39 11049 296

Stresszcsökkentő tippek – Élj velük Te is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egyéb idegeskednivalónk nincs is az életünkben, a koronavírus okozta stresszből mindenki kap, még ha mindent meg is teszünk az ellen, hogy a lehető legkevesebb negatív hírt, ezáltal a negatív hangulatot tegyük magunkévá. Vegyük fel a harcot ellene!

Stressz, nyugalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stressz, nyugalom

Mondhatjuk, hogy a bevezetőben írt szituáció kivételes eset, mert viszonylag keveseknek adatik meg, hogy „csak” a járványhelyzet miatt idegeskedjenek. Ott van a munka, a hétköznapi apróságok miatti stressz. Apróságokkal ezeknek a mértékét is csökkenthetjük!

Figyelj az idődre!

Sok idegeskedéstől megmentheted magad, ha igyekszel minél jobban beosztani a feladataidat. Készíts listát a teendőidről, esetleg egy kis tervet, mikor mit csinálsz majd. Figyeld meg, sokkal jobban tudsz majd gazdálkodni az időddel, így a stressz is elkerül majd!

Edd magad nyugodtra!

Ahhoz, hogy Te magad nyugodtabban vedd a mindennapokkal járó stresszt, nem árt, ha odafigyelsz a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Ezzel elkerülheted a stresszel járó falási rohamokat.

Pihenj!

Fontos, hogy pihenj, aludj eleget és aludj jól! Ha nem megy könnyen az elalvás, oldd a nyugtalanságodat egy finom gyógyteával, kapcsolj ki minden zajforrást, telefon, televízió már ne zavarja a pihenésedet.

Egy kis szünet Neked is jár!

Bármilyen feszített a tempó, iktass be néhány szünetet a napodba, még ha csak pár percesek ezek a „leállások”. Sétálj egyet, esetleg relaxálj vagy csak végy néhány nagy levegőt.

Nem úszod meg sport nélkül!

Akár sokat ülsz, állsz, vagy éppen egész nap szaladgálsz a munkád miatt, fontos, hogy rendszeresen sportolj. Nem csak az egészségednek tesz jót, a stresszt is könnyebben levezetheted a heti rendszeres testmozgással.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában