2022.09.13. 17:25:00 8442 291

Sült étel, aminek jól áll a "másnaposság": Spanyol spárgás „tortilla”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a tortilla nem az a tortilla, amit vékony kis tésztalapokba csavarva kell fogyasztani, inkább hasonlít egy sokféle feltéttel gazdagított omlettre. Színes és mesés illatú ételt kapunk, amennyiben valamilyen tojásos fogással szeretnénk előrukkolni.

Spárgás frittata - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárgás frittata

Ez az ízletes és gyorsan elkészíthető étel azon melegében vagy akár teljesen kihűlve is tálalható, és kevesen tapasztalják meg, de másnap még finomabb.

Spárgás tortilla – spanyol recept

Hozzávalók:

6 ek. olívaolaj
Fél csésze finomra vágott, száraz kolbász (eredeti receptben chorizo)
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 közepes burgonya, kockákra vágva
250 gr spárga, darabokra vágva
6 nagy tojás
negyed tk. só
3 ek. apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy közepes, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Öntsünk bele egy evőkanál olajat, majd a felkarikázott kolbászkát. Gyakran kevergetve főzzük enyhén barnára, majd tegyük át egy tányérra.

Ezután tegyük bele a serpenyőbe a maradék 5 evőkanál olajat, a hagymát és a burgonyát, majd gyakran kevergetve pároljuk kb. nyolc perig, avagy amíg a burgonya majdnem megfő. Ekkor adjunk hozzá a spárgát, és minden zöldséget főzzünk puhára. Keverjük hozzá az előzőleg előfőzött kolbászt, és a serpenyő tartalmát egyenletes rétegben terítsük szét az alján.

Közben a tojásokat egy közepes tálban verjük fel a sóval együtt, borssal is ízesíthetjük. Öntsük a rá a serpenyőben várakozó zöldségekre és kolbászra, úgy, hogy minden hozzávalót ellepjen. Keverjük meg egy kicsit, ha szükséges, és főzzük 5 percig fedő alatt, miközben csökkentjük a hőt egészen alacsonyra. Gumi spatulát használva lazítsuk körbe a tortilla szélét és alját, hogy óvatosan ki tudjuk azt fordítani a serpenyőből egy – a tortillánál nagyobb - tányérra vagy tepsire. Ezután így megfordítva csúsztassuk vissza a tortillát a serpenyőbe. Főzzük ezt az oldalát is enyhén aranybarnára, további 5-10 perc alatt.

Az elkészült tortillát csúsztassuk át egy vágódeszkára, hogy tetszőleges részré vághassuk, végezetül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.

3 konyhai eszköz, amit nem használsz ki eléggé (pedig megérné!)

A legtöbb háztartásban lapul néhány olyan konyhai eszköz, amit megvettünk lelkesedésből – majd elfelejtettünk. Pedig ezek az „alulértékelt segítők” rengeteget könnyíthetnek a főzésen, időt takaríthatnak meg, vagy épp kreatív új lehetőségeket nyithatnak meg a mindennapi étkezésben. Lássuk, melyek ezek – és hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!