2022.09.13. 17:25:00 7704 291

Sült étel, aminek jól áll a "másnaposság": Spanyol spárgás „tortilla”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a tortilla nem az a tortilla, amit vékony kis tésztalapokba csavarva kell fogyasztani, inkább hasonlít egy sokféle feltéttel gazdagított omlettre. Színes és mesés illatú ételt kapunk, amennyiben valamilyen tojásos fogással szeretnénk előrukkolni.

Spárgás frittata - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárgás frittata

Ez az ízletes és gyorsan elkészíthető étel azon melegében vagy akár teljesen kihűlve is tálalható, és kevesen tapasztalják meg, de másnap még finomabb.

Spárgás tortilla – spanyol recept

Hozzávalók:

6 ek. olívaolaj
Fél csésze finomra vágott, száraz kolbász (eredeti receptben chorizo)
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 közepes burgonya, kockákra vágva
250 gr spárga, darabokra vágva
6 nagy tojás
negyed tk. só
3 ek. apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy közepes, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Öntsünk bele egy evőkanál olajat, majd a felkarikázott kolbászkát. Gyakran kevergetve főzzük enyhén barnára, majd tegyük át egy tányérra.

Ezután tegyük bele a serpenyőbe a maradék 5 evőkanál olajat, a hagymát és a burgonyát, majd gyakran kevergetve pároljuk kb. nyolc perig, avagy amíg a burgonya majdnem megfő. Ekkor adjunk hozzá a spárgát, és minden zöldséget főzzünk puhára. Keverjük hozzá az előzőleg előfőzött kolbászt, és a serpenyő tartalmát egyenletes rétegben terítsük szét az alján.

Közben a tojásokat egy közepes tálban verjük fel a sóval együtt, borssal is ízesíthetjük. Öntsük a rá a serpenyőben várakozó zöldségekre és kolbászra, úgy, hogy minden hozzávalót ellepjen. Keverjük meg egy kicsit, ha szükséges, és főzzük 5 percig fedő alatt, miközben csökkentjük a hőt egészen alacsonyra. Gumi spatulát használva lazítsuk körbe a tortilla szélét és alját, hogy óvatosan ki tudjuk azt fordítani a serpenyőből egy – a tortillánál nagyobb - tányérra vagy tepsire. Ezután így megfordítva csúsztassuk vissza a tortillát a serpenyőbe. Főzzük ezt az oldalát is enyhén aranybarnára, további 5-10 perc alatt.

Az elkészült tortillát csúsztassuk át egy vágódeszkára, hogy tetszőleges részré vághassuk, végezetül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...