2021.03.05. 16:35:43 12107 283

Sült retek - mert erre még biztosan nem gondoltál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a tavasz, itt a retekszezon, jöhetnek a friss zöldségek a hidegtálak mellé, a salátáinkba, szendvicseinkre! Míg Ősszel a fekete retek segít a náthán, a jégcsap retek pedig az unalmas zöldségben szegény asztalon, tavasszal végre előkerül a hónapos retek! Süssünk-süssünk valamit…

Retek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Retek

Friss, hersegős, feszes kis rózsaszín golyókák már a látványukkal is feldobják a reggelit, emellett pedig vastagon tele vannak vitaminokkal, magnéziummal, kalciummal, káliummal, vassal és rostokkal. Alacsony kalóriatartalmuknak köszönhetően diétát tartók is bátran fogyaszthatják, emésztés segítő, máj-, és epeműködés támogató hatása kifejezetten jót fog tenni nekik is.

Ami sosem jut eszünkbe…

Valamiért retket nem nagy divat megsütni, pedig abszolút jó ötlet. Jól illeszthető fűszeres, hagymás ízvilághoz, kiváló egészséges köretként. A tavaszi újhagymát, snidlinget, friss petrezselymet például kimondottan érdemes párosítanunk a retekkel is.

Mustáros-vajas szósszal sült retek

A recept elkészítéséhez szükséged lesz:

  • 1 kg retekre
  • 2 evőkanál olívaolajra
  • 1 kávéskanál sóra és ugyanennyi borsra
  • 2 evőkanál vajra
  • 1 evőkanál mustárra
  • 2 evőkanál friss, aprított snidlingre

Távolítsuk el a retkek kis szárait, majd alapos mosást követően csöpögtessük le. Vágjuk félbe a kisebb, negyedbe a nagyobbacska szemeket. Tűzálló tálba tegyünk sütőpapírt, majd a retket forgassuk át az olívaolajjal, sóval, borssal és terítsük a sütőpapírra. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe vagy forrólevegős fritőzbe. Bő fél óra alatt aranybarna színt ölt magára. Eddigre a vajat olvasszuk fel, és keverjük össze a mustárral. Forgassuk a keverékbe a készre sült retket, tálalás előtt pedig friss zöldfűszerrel, apróra vágott snidlinggel szórjuk meg, hogy még ínycsiklandozóbb legyen!

Önmagában könnyű salátaként is fogyaszthatjuk, de grill húsok, natúr sült halszeletek mellé is szuper köret. Ez azért is nagyon praktikus, mert pár perces előkészítést követően nem kell vele foglalkoznunk, míg meg nem sül teljesen, így nyugodtan sütögethetünk az udvaron. Ha egytálételként szeretnénk kínálni, készítsünk mellé bulgurt tálalás előtt keverjük össze a sült retekkel.

Jó étvágyat!

Forrás: sobors.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...