Sütés nélküli finomság? – Még mindig hódít!
Habár a szeptember beköszöntével az igazán forró napoknak búcsút mondhatunk, a sütő forróságát egy ideig még hanyagolnánk. Továbbra is szeretjük a sütés nélküli desszerteket, pláne, ha az csupa-csupa csokoládé. Meglepnéd a családot valami újdonsággal? Mutatunk egyet!
És a legjobb az egészben, hogy csupán 3 összetevő kell hozzá, úgyhogy nagybevásárlást sem kell hozzá tartani. Íme, a hozzávalók:
50 dkg étcsokoládé (összetörve, de használhatunk csokipasztillát is)
12 db amerikai csokis keksz (ez akár lehet általad készített is)
40 dkg sűrített tej
A kekszet törjük össze apró darabokra. A csokit keverjük össze a sűrített tejjel, majd vízgőz felett melegítsük addig, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ha ez megvan, öntsük bele az összetört kekszet a masszába, és alaposan elegyítsük. Egy nagyjából 20x20-as tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a csokis krémet és egyenletesen oszlasd el. Tedd az egészet körülbelül 2 órára a hűtőbe, majd szeld szeletekre és figyeld, hogy csal a finom sütid mosolyt a család arcára.
Forrás: brigitte.de