2024.07.19. 12:47:16 4986 184

(Sz)építsd az életed kiegyensúlyozottan - Ezek a módszerek segíthetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kiegyensúlyozott élet egyik ismertetőjegye az a lelki nyugalom és az az energia, amely miatt úgy érezzük. hogy sikerrel haladunk a céljaink felé, egyszóval: az életünk egyensúlyban van. Ilyenkor az egyén képes hatékonyan kezelni az élete különböző területeit, ez pedig egyenes út a fizikai, mentális, érzelmi és szociális jólét megteremtéséhez és fenntartásához egyaránt.

Boldogság, öröm - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság, öröm

Ám, ahogyan ezt már megszoktuk, az „értékes” és „minőségi” jelzőkkel ellátott dolgok nem kerülnek szatén szalaggal átkötött díszcsomagban az ajtónk elé. Kitartást, odaadást, tudatosságot, erőfeszítést igényelnek. Megnézzük, milyen lehetőségek állhatnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy közelebb kerülhessünk mindehhez.

Ütemterv nélkül nem megy

A kiegyensúlyozott élet egyik kulcsa a megfelelő időbeosztás. Amennyiben minden időnket munkával töltjük a szabadidő kárára, nehéz megteremteni a vágyott harmóniát. Fontos rangsorolni a tevékenységeket, konkrét célokat kitűzni, és kellő időt szánni a feltöltődésre is.

Olykor szükség van a kompromisszumokra is

Kiváltképpen egy párkapcsolatban, egy családi közegben, ahol minden egyén boldogságára és életben való boldogulására hangsúlyt kell fektetni, illetve azt tiszteletben tartani.Tapintatosan figyelve arra, hogy az „én” céljai ne fojtsák meg a kisközösség tagjainak célkitűzéseit. Szükséges figyelembe venni a másik igényeit is, és amennyiben lehetséges: támogatni a megvalósításukat. Másrészről viszont a kompromisszumkötés az egyén élettevékenységeire is vonatkozhat - például: továbbképzés, tanulmányok esetén szükséges vállalni azt, hogy kevesebb idő jut a barátokra, vagy éppen éjszakába nyúló szórakozásokra.

„Titkos” hajtóerő: a pozitív gondolkozás

A gondolkodásmód áthatja és alakítja a hozzáállásunkat, tevékenységeink minőségét és a termelékenységünket egyaránt. Tudatosan figyelnünk kell arra, hogy csökkentsük a negatív önbeszédet. Amennyiben hajlunk arra, hogy leginkább a dolgok kevésbé tetszetős oldalára szegezzük a tekintetünket, érdemes olyan „kimozdítókat” keresni, melyek felvillantják a naposabb, tetszetősebb oldalt. Kiutat jelenthet az, hogy a problémán való kattogás helyett a lehetséges megoldásokra fókuszálunk, és értékeljük a munkánkba fektetett időt, energiát.

Az energiát és jókedvet felszabadító szabadidős tevékenységek

Legyen szó túrázásról, csillagnézésről, úszásról, egy hangszeren való játszásról, táncról, karatézásról, horgolásról, kerékpározásról, barkácsolásról, nyelvtanulásról, olvasásról vagy egyéb hobbitevékenységekről, a hangsúly a feltöltődésen van. Ez ugyanakkor extra módja annak, hogy a saját érdeklődési körünkhöz hasonló új barátokra leljünk.

A szeretteinkkel töltött minőségi idő ereje

A családtagok és a barátok azon kevesek közé tartoznak, akikkel mind az örömünket, mind pedig a bánatunkat megoszthatjuk, mindeközben pedig tudjuk, hogy számíthatunk az együttérzésükre és a támogatásukra. Néhány hetente, esetleg havonta üdítő lehet egy közös program beiktatása (pl. karaoke est, kerti parti, közös kirándulás és sport). Ráadásul az ilyen jellegű kapcsolatok segítenek a stressz csökkentésében, ugyanakkor növelik az általános jóllétet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...