Szellemesen jó finomságok: Lepd meg a kis csínytevőket egy kis hazaival!
Október 31. az egyik olyan nap az évben, amikor a gyerekek a kedvenc cukorkáikhoz nagy mennyiségekben juthatnak hozzá. Azonban van lehetőség arra, hogy ezeknél azért jóval egészségesebb finomságokkal kísérjük a halloweent – akár partifalatkákként is!
Aki szeret sütni, annak biztosan lapul a tarsolyában egy-két jól bevált linzer vagy mézeskalács recept, amit pikk-pakk meg tud sütni, ehhez csak némi kézügyességet párosítva díszítőmázakat kell összedobnunk. A fehér, fekete, piros, zöld és narancssárga színekkel denevérek, szellemek, töklámpások, pókok és egy csomó más rémség kerülhet ki a kezünk alól.
A kevésbé ügyes háziasszonyok se csüggedjenek, nekik is van egy könnyű és gyors megoldásunk: csupán a megsült brownie-ra kell fehér pókhálókat mintázni. De mivel színesítsük tovább a kínálatot?
Vegán boszorkányujjak
Hozzávalók:
2 csésze mandulaliszt
5 ek. juharszirup
3 ek. olvasztott kókuszolaj
2 tk. matcha por
egy csipet só
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tk. almaecet
8 kis darab étcsokoládé
8 szeletelt mandula
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, emellett béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Eközben egy tálban keverjük össze a mandulalisztet a juharsziruppal, a kókuszolajjal, a matcha porral, a sóval, a szódabikarbónával és az ecettel. Jól keverjük össze, hogy ragacsos tésztát kapjunk.
Kanállal vegyünk ki belőle, majd kézzel formázzunk 16 db „rönköt”. Amiket tepsire rakva, nyomjunk meg egy kicsit középen. Egy késsel vonalakat is húzhatunk az ujjakba. Mindegyik ujj végébe nyomjunk körömként vagy csokidarabot vagy mandulát. Végül süssük a sütiket aranybarnára körülbelül 10-12 perc alatt.
Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, de figyeljünk arra, hogy hűtés nélkül legfeljebb 2 napig tárolhatók.
Tök puffasztott rizsből
Hozzávalók:
6 csésze puffasztott rizs
3 ek. sós vaj
1 kg mini mályvacukor
Narancssárga zselés ételfesték
ropi
zöld fondant
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat alacsony lángon, majd adjuk hozzá a mályvacukrot, amit az olvadásakor elkezdhetünk megszínezni a zselés ételfestékkel. Folyamatosan keverjük! A tűzről levéve azonnal öntsük bele a puffasztott rizsszemeket, és óvatosan keverjük össze egy spatulával. Hagyjuk kissé hűlni a keveréket.
Nedvesítsük be a kezünket vízzel vagy főzőspray-vel, majd formáljuk meg a tököket. Mindegyik közepébe nyomjunk bele egy kis darab ropit, és a zöld fondantból formázott levelek közül egy-kettővel díszítsük tovább a kis sütőtököket. Légmentesen záródó edényben tárolhatók, aminek alját érdemes sütőpapírral bélelni.
Rémesen jó sós kínálat
Hogy ne csak az édesszájúaknak kedvezzünk, meg a cukros ételeken kívül azért valamit vacsorázni is kellene, készítsünk minipizzákat, amiken kis pókok vannak. Az alapot készítsük el a szokásos módon, majd a feltéteknél változtassunk annyit, hogy a fekete olívabogyókból egy kis maréknyit vágjunk félbe – ezek lesznek a pókok testei -, majd jó pár darabot szeleteljünk fel csíkokra. A szeletekből 4-4 pár kerüljön a póktestek köré lábak gyanánt.
A gyors múmia-virslik ugyancsak kapósak lesznek: az egészben hagyott, vagy eldarabolt főtt virsliket tekerjük körbe hézagosan leveles tészta csíkokkal, majd süssük meg. Aki szeretne, nyomhat a múmiákba 2-2 borsot szemek gyanánt.
Forrás: www.theeverygirl.com