Szerdai szedres kevert
Hurrá szerda! Ez már a hét közepe, kis kitartás, és máris újra itt a péntek. Ugye milyen gyorsan szalad az idő? Ha te nem így érzed, akkor gyere és tölts velünk az estéből negyven percet, és dobjuk össze együtt egy pofonegyszerű, és gyors „vidámító” klasszikus finomságot! Ettől garantáltan édesebb lesz majd minden!

Szedres kevert süti
Hozzávalók (6 adaghoz):
10 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
30 dkg tejföl
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
50 dkg szeder (mirelit is megfelelő lehet)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejfölt, és végül a sütőporos lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett szederrel. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük a süteményt. Jó étvágyat!
A recept forrása: mindmegette.hu