2024.07.14. 17:40:21 6374 219

„Szerelem, miért fájsz?” – 2+1 tipp a kíméletes szakításért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szerelem az élet egyik legcsodálatosabb érzése, amely boldogsággal és teljességgel tölti meg a mindennapokat. Azonban ha az egyik, vagy másik fél részéről elmúlik az érzés, és a kapcsolat eljut a fájdalmas szakításhoz, az általában szomorúsággal és fájdalommal jár, mind az elhagyott, mind az elhagyó számára.

Szakítás Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakítás Fotó: 123rf.hu

A szakítás sosem könnyű, de léteznek kíméletes módok arra, hogy a felek méltósággal és tisztelettel zárják le a közös utat. Az érzelmek és emlékek feldolgozása hosszú időt vehet igénybe, de a megfelelő kommunikáció és empátia segíthet a továbblépésben és a jövő felé fordulásban.

Ha megszületik a döntés…

Ha úgy érzed, részedről vége a szerelemnek, és már nem is tudod visszacsalogatni ezt az érzést, próbáld meg kíméletesen, a másikat nem megbántva, sőt, inkább támogatva, véghez vinni a szakítás folyamatát. Ebben az esetben talán hatványozottabban igaz: úgy bánj a másikkal, ahogy szeretnéd, hogy a másik bánjon veled.

  • Ne csak az idő passzoljon! Válaszd ki a megfelelő időt, és a megfelelő helyet is a vallomás számára. Sétáljatok, üljetek be egy helyre, vagy maradjatok otthon, ha úgy komfortos mindkettőtöknek.

  • Légy határozott! És készülj fel! Ha túl sok kérdés nem is lesz, a „Miért?” és a „Most mi lesz?” kérdéseket neked szegezi majd!

  • Csak személyesen! Ha úgy döntesz, véget vetsz egy kapcsolatnak, egyvalamire nagyon ügyelj! Ezt csak és kizárólag személyesen tedd meg, semmiképpen ne telefonon, e-mailben, ne adj’ Isten, sms-ben. Így lehetőséget adsz a másiknak arra, hogy azonnal visszareagáljon. És nem utolsó sorban tiszteled őt annyira, hogy a szemébe mondod az igazságot, még ha az fájó is lesz számára!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...