2021.05.03. 10:59:32 7566 269

Szereted a spárgát? – Készíts belőle desszertet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy őszinte legyek, a spárgáról nekem nem feltétlenül egy finom desszert jut az eszembe. Pedig, mint viszonylag semleges ízű zöldség, elég kézenfekvő, hogy szerephez jusson akkor is, ha édességet készítünk.

Spárga - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárga

Hogy mik a hozzávalói ennek a csodadesszertnek? Íme:

  • 35 dkg ricotta

  • 3 evőkanál aprított pisztácia

  • 12 szál fehér spárga

  • 3 evőkanál méz

  • 3 evőkanál szőlőmagolaj

  • fél rúd vanília kikapart magja

  • 1 teáskanál cukor

  • alufólia

Pucold meg a spárgákat, a fásabb végeket is távolítsd el! Cukros vízben főzd félpuhára, majd hideg vízzel öblítsd le. A rikottához add hozzá a vaníliát, pisztáciát, mézet és alaposan keverd össze. Melegítsd elő a sütőt 160 ⁰C-ra. A spárgákat hármasával tedd alufóliára, öntözd meg az olajjal, majd halmozz rájuk a rikottás krémből. Borítsd be a fólia másik felével, és mehet is a sütőbe körülbelül 20 percre. Ha kész, mehet is az asztalra. De szigorúan becsomagolva! Közvetlenül tálalás előtt bontsd csak ki!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.