2021.04.05. 11:02:27 8998 282

Szikkadt kalács, mi légyen veled? – 2+1 húsvét utáni maradékmentő ötlet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába nem volt idén (sem) nagy vendégsereg húsvétkor, azért az ember lányának sikeredett sütés-főzés terén túlzásba esnie. Ha a sonka adag megfelelő, valószínűleg a kalács mennyiségét nem sikerült jól belőni. Ha túl sok kalács maradt a nyakadon, használd fel újra!

Húsvéti fonott kalács - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti fonott kalács

Hála a maradék húsvéti finomságnak, néhány alkalommal nem kell gondolkoznod az ebéd utáni desszerten!

Mi legyen a húsvéti kaláccsal?

  • A klasszikus: máglyarakás! Ha odavagy ezért az egyszerű, de nagyszerű, maradékmentő finomságért, a szikkadt kalácsnak hála, most degeszre eheted magadat belőle. Az elkészítési mód ugyanaz, mintha kifliből, zsemléből készítenéd.

  • Maradjunk az egyszerűségnél: kalácsfelfújt! Az alaprecept szerint a kalácsot (15 dkg) felkockázzuk, kivajazott hőálló tálba tesszük. Tejet (2,5 dl) és tejszínt (1 dl) összemelegítünk. 4 dkg kristálycukrot összekeverünk 1 db tojással és 1 db tojássárgájával, majd lassan hozzáadjuk a tejes keveréket, citromhéjjal ízesítjük. Ráöntjük a felkockázott kalácsra, kicsit hagyjuk állni, majd sárgabaracklekvárt kanalazunk az ázott kalács tetejére, rámorzsolunk egy kis vajat, majd körülbelül 35 percre mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe. Ezt aztán megbolondíthatjuk almával, aszalt gyümölccsel.

Forrás: nosalty.hu

  • Egy picit bonyolíthatunk: kalácspuding! Azért túl nagy dologra nem kell gondolni itt sem. Körülbelül 40 dkg kalácsot kockázzunk fel, 4 db almát pucoljunk meg, szintén vágjunk kockákra. A gyümölcsöt fahéjjal és citromlével ízesíthetjük. 4 db tojássárgáját és 1 db egész tojást felverünk, tejet, vaníliás cukrot belekeverünk, majd beleforgatjuk az almát és a darabolt kalácsot. Egy hőálló tálat kivajazunk, belehalmozzuk a kalácsot, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A tojásfehérjét habbá verjük, apránként mehet bele a porcukor, majd a fahéj és a citromlé. A sütőből kivett kalácsra rátesszük a tojáshabot (nem kell simítgatni), és addig sütjük, míg a tojásfehérje kicsi színt nem kap.

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.