2023.08.23. 17:30:00 9898 270

Szilvás-húsos palacsinta, ha unod a göngyölt húst
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár vége kiváló alkalom egy finom és ízletes szilvás főétel elkészítésére. Amennyiben a szilvával töltött göngyölt húsnál könnyedebbet készítenél, tekerd palacsintába! Hogy hogyan? A szilvához illő bármely sós töltelékkel!

Palacsinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Palacsinta

A hortobágyi palacsinta nyomán, amelyet készíthetnénk gombás töltelékkel vagy hússal és gombával vegyesen is, húsos-szilvás tölteléket álmodtunk meg otthon. Az aszalt szilvát meghagyva télire, friss gyümölccsel készítjük, amikor az elérhető.
Ez az ízletes és könnyen elkészíthető szilvás húsos palacsinta remek választás lehet egy kellemes és ízletes nyár végi főételnek.

Húsos-szilvás palacsinta

Hozzávalók:

10-12 db sós palacsinta
500 gr szilva
500 gr darált hús (sertés- vagy csirkemell)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. vaj
2 ek. olívaolaj
2 ek. méz
1 tk. őrölt fahéj
fél tk. őrölt szerecsendió
só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, miközben egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vaj és az olívaolaj keverékét közepes hőfokon. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát ezen pirítsd őket üvegesre.
Ezután tegyük a darált húst is a serpenyőbe. Amikor már kissé megpirult, ízesítsük mézzel, őrölt fahéjjal és szerecsendióval, valamint fűszerezzük sóval és borssal is ízlés szerint. Keverjük alaposan össze a húst és a fűszereket, majd fedjük le a serpenyőt és körülbelül 10-15 perc alatt főzzük puhára a húst.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott és vékonyra felszelt szilvát a serpenyő tartalmához, és főzzük még további 5 percig, amíg a szilvák is megpuhulnak és az ízek össze nem érnek.

Halmozzunk a töltelékből az előzőleg kisütött palacsinták közepébe, majd göngyöljük fel egyesével mindet.
Sorakoztassuk a töltött palacsintákat egy sütőtálba, majd melegítsük át az ételt a sütőben.
A szilvás-húsos palacsintát melegen tálaljuk.

Tipp: Készíthetünk egy egyszerű darált hússal töltött sós palacsintát is, amihez a szilvát sültekhez passzoló mártáshoz felhasználva tálaljuk. Vagy az eredeti receptet kiegészítve, az étel feldobható egy finom (pl. fokhagymás) öntettel is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.