2024.01.26. 12:30:40 4145 168

Tél két keréken – 3+1 tipp azoknak, akik télen is kerékpárral járnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valamiért azt gondoltam korábban, hogy a kerékpárok ugyanúgy téli álmot alszanak, mint a medvék. Ám ez nagyon nincs így. Nekem például van olyan ismerősöm, aki egész télen, esőben, hóban, fagyban bicajjal jár. Kétségtelen, hogy az egyik legjobb mozgásforma ebben az évszakban is.

Kerékpáros közlekedés télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpáros közlekedés télen

Ám ha két keréken csapatjuk a hideg hónapokban is, van néhány alapszabály, amit érdemes betartani.

Figyelj a technikára!

Télen különösen igaz, akár az autóvezetést, akár a kerékpározást nézzük, hogy a hirtelen mozdulatok, kormányrángatás nem a legjobb választás vészhelyzet esetén. Két kerékkel sem ajánlott a gyors mozdulat és a hirtelen fékezés, úgyhogy ügyelj arra, hogy ne lépd túl a (képzeletbeli) sebességhatárt sem!

Téli gumi… helyett

Nem igazán bevett szokás a kerékpárokra téli gumit rakni, úgyhogy nem valószínű, hogy találsz ilyet a szaküzletekben. Ha már lecserélnéd a régi gumit, akkor arra ügyelj, hogy télre kicsit szélesebb kerekeket vegyél, illetve ne fújd túl keményre a gumikat.

Légy látható!

Minden évszakban fontos, hogy megfelelő legyen a kerékpárodon a világítás, de ez a téli időszakban még hangsúlyosabb, hiszen előbb sötétedik, és később világosodik. Ellenőrizd a lámpák állapotát, és ne feledkezz meg a láthatósági mellényről sem!

Ha nem csak a munkába járáshoz kell a bicaj

Ha sportot űzöl télen is a bicajozásból, ne feledkezz meg beszerezni a hozzá való öltözetet sem! Az aláöltözet is fontos, hogy elvezesse az izzadtságot, illetve „védőruha” is „kötelező”, természetesen a megfelelően ellátott fényvisszaverő csíkokkal!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...