Tojásmentes rántotta? De mégis, hogyan? Eláruljuk!
Ki mondta, hogy azért, mert mellőzöd a húst az étkezésedből, vagy mert esetleg allergiás vagy a tojásra, az egyik legnagyobb klasszikusról is le kell mondanod a reggelizőasztalnál? Megmutatjuk, hogyan készíthető el sokak kedvence a rántotta, növényi alapú összetevőkből.

Vegán rántotta recept
Hozzávalók (2 főre):
1 tömb kemény tofu (natúr vagy füstölt), morzsolva
1 kisebb hagyma, apróra kockázva
1-2 gerezd fokhagyma felaprítva
½ kaliforniai paprika vagy kápiapaprika, kockázva
olívaolaj
só, bors, cayenne bors ízlés szerint
1-2 csipet fekete só (ettől lesz az eredeti rántottára hasonlító íze)
½ teáskanál kurkuma
2-3 evőkanál sörélesztő pehely (opcionális, de nagyon ajánlott)
Tipp: Adható hozzá borsó, aprított gomba, paradicsom, zöldek, mint például fodros kel vagy spenót.
Elkészítés:
Serpenyőben alacsony lángon, 8-10 perc alatt megdinszteljük a felaprított hagymát, 3-4 perc után hozzáadva a fokhagymát és a felvágott paprikát. Ha használunk gombát, azt a paprikával együtt tesszük bele.Itt jöhet hozzá a többi zöldség (opcionális) – kivéve a zöldeket, mert azt a végén tesszük hozzá -, és ezekkel is pirítjuk pár percig.
Ekkor jön rá a morzsolt tofu, a fűszerek (kivéve a fekete sót), és ha úgy látjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen. Közepes lángon főzzük 5 percig, a sörélesztő pelyhet az utolsó 1-2 percben adjuk hozzá. Melegen tálaljuk. A fekete sót csak tálaláskor keverjük hozzá, mert melegítésre elillan az íze. Jó étvágyat!
A recept forrása: prove.hu