2020.10.01. 15:00:19 8511 232

Tudd meg, hogyan alakult ki az őszi életstílus - Ez nem csak egy évszak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eladó az egész világ! …és tényleg. A tavasz a húsvéttól, a nyár a nyaralásokról, a tél pedig a számtalan ünnepéről volt ismert – természetesen az időjárási viszonyoktól eltekintve. Ezek és szimbólumaik idővel a fogyasztói társadalom árucikkeié váltak, rengetegféle termék került a polcokra. Az őszről pedig sokáig csak a lehulló levelek és az iskolakezdés jutott az eszünkbe.

Dísztökök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dísztökök

Azonban az ilyen téren lemaradó ősz rekordsebességgel zárkózott fel a többi évszak mellé! Hihetetlen diadalútját talán egy nagyszerűen variálható dolognak köszönheti? Ami szerintem nem lehet más mint, a sütőtök! :)

Ősz a szemnek (és az orrnak)

Gyertya, fürdőbomba, italok. Mind, mind sütőtökös illattal vagy ízzel! (A gesztenye meg csak maradjon a sütőben, mi?) A karácsonyi cikkek dömpingje előtt manapság már őszi jelképek tömkelege árasztja el a polcokat. Bevallom, én élvezettel nézegetem a színes leveleket, őszi terményeket, rókákat és süniket ábrázoló lakásdekorációs termékeket, azonban még nem jutottam el oda, hogy becsempésszem ezeket az otthonomba is.

Szó, mi szó, lehet idegenkedni a Halloween ünneplésétől, ám az ősz „felzárkóztatásáért” sok érintett igazán hálás lehet neki. Az ősz olyannyira felkapott lett, hogy külön trendeket kapott a divatvilágban és a közösségi médiában is.

Ősz a léleknek

Az ősz újfajta értelmezése sokaknál teljes szemléletváltást is hozott. Az eredetileg az év végét, a befelé fordulást és lecsendesedést jelképező évszak mára már szinte az ellenkező értelmezést kapta; ez az időszak lett az új kezdet – Pá-pá tavasz! - szimbóluma:

  • Egyre többször hallani, hogy az év végi hajrá előtt most illik számot vetni az eddigi eredményeinkről, hogy aztán pontosan tudjuk, mit kell még elvégeznünk az év végéig. (De ugye, aki nyáron „hegedült”, az télre sem lesz „hangya”.)
  • A szeles és hideg napokra való felkészülés jó alapot ad az életmódváltásra megéretteknek. Testi és lelki síkon is találhatunk ősszel induló kurzusokat és csoportokat. Használd ki a lehetőségeket!
  • Sokan kezdenek bele ilyenkor új hobbiba (hosszú, sötét esték) vagy új képesség, tudás elsajátításába, ha már iskolakezdés. Ne süppedjünk bele az őszi mélabúba, de ne is pörögjük túl!

Ha néhol kissé cinikusnak is tűnik a hangvételem, én igazán szeretem az őszt! Mármint klasszikus értelemben J Ide a forró csokival – újító fűszerezés nélkül, a puha plédekkel és a regénysorozatom soron következő kötetével!

Forrás: newstatesman.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...