2021.11.28. 17:53:25 11457 331

Tudod mi az a gamma-linolénsav?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A GLA (gamma-linolénsav) többszörösen telítetlen, lényegében egy omega-6 zsírsav. Számunkra pótolhatatlan zsírsav, amit sajnos az emberi szervezet nem termel, ezért ezt különböző ételekkel szükséges a testünkbe juttatni. De miért is fontos a linolénsav fogyasztása?

Repceolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Repceolaj

Kutatások bizonyítják, hogy a gamma-linolénsav nagy szerepet játszik a szervezetünk különböző sejt-tevékenységeket szabályozó anyagok, azaz a prosztaglandinok összegzésének felhasználásában. Ami például nagyban hozzásegíti a nők normális menstruációs ciklus fenntartását, továbbá segíthet a PMS tüneteit csökkenteni vagy végérvényesen megszüntetni. Az ízületi gyulladások és fekélyek kezelésében is hasznos segítséget nyújthat a GLA. Kedvezően hat a koleszterinszintre és vizsgálták a gamma-linolénsav hatását a különböző memóriavesztéses állapotokra is, amely ígéretes eredményeket produkált.

Kifejezetten népszerű a fogyni vágyók körében is. Hiszen a gamma-linolénsav nemcsak visszatartja a zsírsejtek növekedését, hanem segíti azok felbomlását is. Egyszóval a GLA egy nélkülözhetetlen eszencia a szervezetünkre nézve.

Miben találod meg?

A gamma-linolénsavat sem az emberi, sem pedig az állati szervezet nem tudja előállítani, és a természetben is csak kis mennyiségben fordul elő. Azonban a repceolajban, a sáfrányban, a ligetszépe olajban, a borágó olajban, a kendermag olajban, a feketeribizli magjának olajában megtalálható. Az alapvető gamma-linolénsav szükségletünket akár táplálékkiegészítőkkel is szinten tudjuk tartani, ha éppen nincs a konyhaszekrényünkben repceolaj.

Ne feledjük, hogy a gamma-linolénsav nagyon fontos összetevője a sejtfalunknak, ha kevés van belőle a szervezetünkben, akkor felborulhat a vízháztatásunk is, ami ráncosodáshoz, ekcémához és kiszáradáshoz vezethet.

Forrás: provitamin.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.