Túltoldat a sót? – Akkor „sótlaníts”!
Van az úgy, hogy az ember lánya elbambul főzés közben, és egy kicsivel, vagy éppen nagyon sokkal több só kerül a levesbe, főzelékbe, szószba, mint szerettük volna. Bizonyos szempontból lehet ez egy szerelmi vallomás a párunk felé is, más szempontból pedig egy kétségbeejtő kérdés: akkor így mit eszünk?
Csak semmi pánik, valószínűleg a már elkészített ételt! Szerencsére, van néhány bombabiztos tipp, amivel „eltűntethetjük” a sót, vagy legalábbis a túl sós ízt az aznapi menüből! Az étel fajtájától függően más és más trükköt vethetünk be annak érdekében, hogy megmentsük a gondosan elkészített ételünket.
Ki a szószból!
Attól függően, hogy milyen ízvilágú szószt készítünk, különböző tippek jöhetnek számításba, mivel vegyük el a sós ízt. Egy kis tejszín, vagy éppen tej sokat javíthat a helyzeten. Ha nem ódzkodsz az édes íztől, egy kevés narancslével, vagy mézzel is orvosolhatod a problémát. Ám csínján ezzel is, mert ha túl sok kerül az öntetbe, akkor az édes íz lesz a domináns.
Ki a levesből!
Ha a leves esetében toltad túl a sót, némi rizs vagy egy szem krumpli megoldja a bajodat! Hámozz meg egy burgonyát, és tedd a levesbe. Ha nincs otthon ez a gumós zöldség, némi rizs is megteszi a hatását! Teatojásba tegyél egy pár szem rizst, majd így rakd bele a levesbe és ezzel főzd tovább.
Forrás: haushaltstipps.net