2023.07.30. 08:25:35 7588 269

Túltoldat a sót? – Akkor „sótlaníts”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az úgy, hogy az ember lánya elbambul főzés közben, és egy kicsivel, vagy éppen nagyon sokkal több só kerül a levesbe, főzelékbe, szószba, mint szerettük volna. Bizonyos szempontból lehet ez egy szerelmi vallomás a párunk felé is, más szempontból pedig egy kétségbeejtő kérdés: akkor így mit eszünk?

Burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya

Csak semmi pánik, valószínűleg a már elkészített ételt! Szerencsére, van néhány bombabiztos tipp, amivel „eltűntethetjük” a sót, vagy legalábbis a túl sós ízt az aznapi menüből! Az étel fajtájától függően más és más trükköt vethetünk be annak érdekében, hogy megmentsük a gondosan elkészített ételünket.

Ki a szószból!

Attól függően, hogy milyen ízvilágú szószt készítünk, különböző tippek jöhetnek számításba, mivel vegyük el a sós ízt. Egy kis tejszín, vagy éppen tej sokat javíthat a helyzeten. Ha nem ódzkodsz az édes íztől, egy kevés narancslével, vagy mézzel is orvosolhatod a problémát. Ám csínján ezzel is, mert ha túl sok kerül az öntetbe, akkor az édes íz lesz a domináns.

Ki a levesből!

Ha a leves esetében toltad túl a sót, némi rizs vagy egy szem krumpli megoldja a bajodat! Hámozz meg egy burgonyát, és tedd a levesbe. Ha nincs otthon ez a gumós zöldség, némi rizs is megteszi a hatását! Teatojásba tegyél egy pár szem rizst, majd így rakd bele a levesbe és ezzel főzd tovább.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...